ΔΙΑΦΟΡΑ

Με σουβλάκια θα την βγάλουμε φέτος – «Φωτιά» οι τιμές του πασχαλινού τραπεζιού!

Η «αναρρίχηση» του πληθωρισμού για τον μήνα Μάρτιο στο 8,9% και η συνεχόμενη «έκρηξη» των τιμών σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες, έχει κάνει την οργή του κόσμου να ξεχειλίζει, όπως άλλωστε αυτό αποτυπώθηκε και στη μεγάλη δημοσκόπηση της RealPolls.

Τα πρωτοφανή επίπεδα ακρίβειας, έχουν επιταχύνει την «αφαίμαξη» του οικογενειακού εισοδήματος και οδηγούν ολοταχώς στη φτωχοποίηση της κοινωνίας, η οποία υπό αυτές τις άσχημες συνθήκες ετοιμάζεται για τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Πάσχα.

Και το πόσο θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι, είναι ένα ενδεικτικό δείγμα της κατάστασης που επικρατεί… Οι κτηνοτρόφοι δεν ξέρουν πόσο ακόμα θα σκαρφαλώσει η τιμή του οβελία και όπως λένε, δεν μπορούν να κάνουν καμία πρόβλεψη έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το σκηνικό. Σήμερα, η τιμή του αρνιού είναι στα 8-9 ευρώ το κιλό, με τα εγχώρια αρνιά να φτάνουν ακόμα και στα επίπεδα των 10-13 ευρώ το κιλό. Δηλαδή για ένα αρνί 10-12 κιλά, μια οικογένεια σήμερα θα χρειαστεί να ξοδέψει 80-130 ευρώ.

Το κοκορέτσι κοστολογείται σήμερα στα 7-15 ευρώ το κιλό, οι μπριζόλες πωλούνται στα 12 ευρώ οι μοσχαρίσιες και στα 6,50 ευρώ οι χοιρινές, ενώ οι πατάτες, το σύνηθες συνοδευτικό του πασχαλινού τραπεζιού, έχουν ξεπεράσει το 1 ευρώ το κιλό, όπως και τα μαρούλια!
Το ψωμί ήδη βρίσκεται ανάμεσα στο 1,60 και τα 2,60 ευρώ το κιλό, ενώ το τσουρέκι μπορεί να το βρει κανείς από 3 έως 14 ευρώ. Όλα αυτά βέβαια είναι με τα τρέχοντα δεδομένα κι ενώ απομένει κάτι περισσότερο από μια εβδομάδα, μέχρι το ξεκίνημα της Εβδομάδας των Παθών…

πηγη straight.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button