ΔΙΑΦΟΡΑ

Μερομήνια – Με τι καιρό θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη, Καθαρά Δευτέρα, Πάσχα. Πότε θα χιονίσει

Τα Μερομήνια έχουν αποδειχθεί διαχρονικά σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού. Είναι μια πανάρχαια μέθοδος, ένας εμπειρικός τρόπος για να προβλέψει κανείς τον καιρό για ολόκληρο τον χρόνο.

Τι δείχνει, λοιπόν, η παραδοσιακή πρόβλεψη του καιρού για τις επόμενες εορτές μέχρι και το Πάσχα; Σύμφωνα με τον πρακτικό μετεωρολόγο Νικόλαο Γεωργίου Βογιατζή, συνταξιούχο του 307 ΤΣΥΑΥ (ΠΕΒ) τα Μερομήνια κατέγραψαν τα εξής για τους επόμενους μήνες:

Ο Φεβρουάριος κάνει ποδαρικό επίσης, με χιόνια. Κατά τη διάρκεια όλου του μήνα ο καιρός θα είναι άστατος. Τον Μάρτιο η κακοκαιρία συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι τις 20 του μήνα με μικρά διαστήματα καλοσύνης. Από 21 έως 31 Μαρτίου μάλιστα εκτός από βροχές, μπουρίνια, και καταιγίδες δεν αποκλείεται να δούμε και χιόνια.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίζεται και από 1 έως 5 Απριλίου. Τα φαινόμενα γίνονται πιο ήπια από 6 έως 13 Απριλίου που ο καιρός θα είναι βροχερός, όπως επίσης και για το διάστημα από 14 έως 20 του μήνα. Για την περίοδο αυτή τα Μερομήνια δείχνουν ήπιο καιρό με ισχυρούς όμως ανέμους και ενδεχομένως βροχοπτώσεις.

Τι δείχνουν για το Πάσχα

Εάν επαληθευτούν τα Μερομήνια μάλλον Πάσχα θα κάνουμε με άσχημο καιρό, καθώς σύμφωνα με τον εμπειρικό μετεωρολόγο από 21 έως 30 Απριλίου, μέσα στο Πάσχα δηλαδή, όλα δείχνουν κακοκαιρία (γκρίζα σύννεφα από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά και δυτικά προς νότο και ανατολικά προς δυτικά).

Ο Μάιος μπαίνει με κακοκαιρία, μπουρίνια και καταιγίδες το διάστημα από 1 έως 5 του μήνα. Ο καιρός καλυτερεύει από 6 έως 20, αλλά ανήμερα του Αγίου Κωνσταντίνου, δηλαδή από 21 Μαΐου έως 31 του μήνα, προβλέπονται βροχές και ισχυροί άνεμοι.

ΠΗΓΗ

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button