ΔΙΑΦΟΡΑ

Μετακόμισε στο πίσω μέρος ενός παλιού φορτηγού. Καταπληκτικό το σπίτι του

Μετακόμισε στο πίσω μέρος ενός παλιού φορτηγού. Καταπληκτικό το σπίτι του!! Οι οπαδοί των μικροσκοπικών σπιτιών γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στο να ζεις σε ένα τέτοιο σπίτι.

Από την μια πλευρά έχετε όλα όσα χρειάζεστε μαζί σας σε οποιοιδήποτε μέρος και αν πάτε. Με αυτό το σπίτι μπορείτε να πάτε σε όποιο μέρος θέλετε χωρίς να ανησυχείτε για τους λογαριασμούς και το ενοίκιο. Είναι μια ζωή ελευθερίας. Από την άλλη πλευρά τώρα είστε περιορισμένοι σε μια αίθουσα και πιθανών να ζείτε μια δυσάρεστη ζωή σε έναν μικρό και περιορισμένο χώρο.

Ο Yosi Tayar βρήκε την λύση και μετέτρεψε αυτό το φορτηγό σε ένα σπίτι που του επιτρέπει να ταξιδεύει σε όλο το Ισραήλ με όλα του τα πράγματα και με την άνεση και την πολυτέλεια που έχει το σπίτι του. Έχει τοποθετήσει ηλιακά πάνελ στην οροφή για να μπορεί να μετακινεί το όχημα του με ηλιακή ενέργεια.

Εδώ στο apisteuta.com έχουμε δει πολλά πρωτότυπα σπίτια αλλά αυτό είναι ξεχωριστό για τους αυτονόητους λόγους. Πάμε να δούμε τι έφτιαξε ο Tayar : O Tayar όταν ήταν 50 χρονών εμπνεύστηκε την ιδέα από ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που δημιουργούσαν σπίτια πάνω σε τροχούς. Έχοντας άφθονη εμπειρία από ξυλουργικές εργασίες αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του σπίτι.

Ολόκληρη η μετατροπή του κόστισε κατά προσέγγιση 225.000 δολάρια και χρειάστηκαν περίπου 4 χρόνια εργασίας.

 

Ο τοίχοι του σπιτιού έχουν πάχος 7 ίντσες για εξοικονόμηση ενέργειας και για την μόνωση.

Αυτοί οι ηλιακοί συλλέκτες μαζεύουν την ηλεκτρική ενέργεια πάνω στο φορτηγό ενώ μια δεξαμενή μαζεύει το νερό της βροχής.

 

Αν και το σπίτι είναι μικρό σε τετραγωνικά μέτρα,  διαθέτει χώρο για μια πλήρως λειτουργική κουζίνα, τραπεζαρία, καθιστικό χώρο, τουαλέτα, και ένα υπνοδωμάτιο.

πηγη fumara.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button