ΔΙΔΑΧΕΣ

Μη φύγεις μετά το «Χριστός Ανέστη»

π. Γεώργιος Χριστοδούλου εφημ. Ι.Ν. Αγ. Σοφίας Ν. Ψυχικού

Αρκετοί άνθρωποι έχουμε ένα κακό ελάττωμα. Επιδιώκουμε να αρπάξουμε το καλό, χωρίς να ανταποδώσουμε αγάπη. Στην προκειμένη περίπτωση, θέλουμε την ευλογία της Εκκλησίας, χωρίς την πραγματική ένωση με τον Χριστό.

Όλη η πνευματική προετοιμασία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής καθώς και οι Ιερές Ακολουθίες της, γίνονται γι’ αυτήν την ιερή στιγμή, τη Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως. Ο Θεός ενσαρκώθηκε και έγινε όμοιος με το δημιούργημά του. Δε θέλησε να κάθεται σε θρόνο ως εξουσιαστής αλλά ήρθε για να δώσει το παράδειγμα της ταπεινώσεως και για να γνωρίσουμε ότι ο Θεός ¨ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ¨.

Ο Χριστός μας λέει: «γνωρίζετε λεπτομερώς όλα όσα υπέμεινα για σας, άνθρωποί μου. Όντας Θεός, πήρα σάρκα για σας και γεννήθηκα όντας αόρατος, εμφανίστηκα για σας στη γη και περπάτησα· για σας πείνασα, καταδιώχθηκα, λιθοβολήθηκα· όντας αναμάρτητος, για σας καταδικάστηκα χωρίς να έχω κανένα κρίμα και αιτία, για σας υπέμεινα να με ραπίσουν και να με φτύσουν δίχως πάθη και αμαρτίες, σταυρώθηκα για σας· όντας αθάνατος, θανατώθηκα για σας, και μάλιστα με θάνατο που είχαν οι χειρότεροι εγκληματίες· για σας μου άνοιξαν με λόγχη την πλευρά, και με πότισαν ξίδι επάνω στο σταυρό, ανακατωμένο με χολή· και πάσχοντας και υποφέροντας όλα τούτα καρφωμένος επάνω στο σταυρό, δεν οργίστηκα· κι όταν με κοροΐδευαν, δεν τους καταράστηκα, εγώ ο Κύριος και Δεσπότης, που είμαι πάνω και πέρα απ’ όλα τα εγκλήματα.

Όλα τούτα τα υπέμεινα για σας, για να σας κάνω αγίους, άξιους για τον ουρανό· σας χάρισα τη Βασιλεία των Ουρανών σας έκαμα δώρο τον αμάραντο αιώνιο παράδεισο· όλους σας ονόμασα αδέλφια μου· σας πρόσφερα στον Πατέρα· σας έστειλα το άγιο Πνεύμα. Κ’ εσείς, άνθρωποί μου, τί υπομείνατε για μένα;» (Προσευχή Οσίου Εφραίμ του Σύρου)

Εμείς αδελφοί μου, ούτε λίγη ώρα μετά το ¨Χριστός Ανέστη¨ δε μπορούμε να υπομείνουμε για Εκείνον που κατήργησε το θάνατο και μας χάρισε την αιώνια ζωή. Προτιμούμε τη μαγειρίτσα και την καλή παρέα. Ξεχνάμε όμως, ότι όλα Εκείνος τα δίνει και όλα Εκείνος τα παίρνει…

Καλή Ανάσταση! πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button