Ντολμαδάκια από την Κωνσταντία την Σμυρνιά.
Τι χρειαζόμαστε:
- 250 γρ. αμπελόφυλλα(μικρά και τρυφερά)
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2-3 κρεμμύδια τριμμένα
- 250 γρ. ρύζι Καρολίνα
- 1-2 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες!!!!!!!!!
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 1/4 κούπα βραστό νερό
- χυμό από 1 1/2 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κουταλιά ζάχαρη!!!!!!!!!!!
Πώς το κάνουμε:



Λίγα μυστικά ακόμα
-Σερβίρεται με γιαούρτι ή τζατζίκι-Για τη σος γιαουρτιού*: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με σύρμα ή με πιρούνι για λίγα λεπτά, να γίνουν μία ρευστή σος. Περιχύνουμε τα ντολμαδάκια.
- *400 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
- χυμό από 1 λεμόνι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. κρύο νερό
- 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- αλάτι
-Οι περισσότεροι δεν βάζουν ντομάτα τριμμένη και λίγη ζάχαρη αλλά εάν δοκιμάσετε θα αλλάξετε γνώμη!!!
– Μη λυπάστε τα κρεμμύδια, μυρωδικά και οπωσδήποτε δυόσμο. Το λεμόνι και η ντομάτα στη γέμιση κρατάει το ρύζι σπυρωτό.
–Γίνονται και με κιμά αρκεί να αφαιρέσουμε τον δυόσμο και να βάλουμε πολύ λιγότερο ρύζι.
-Αν κάνεις γέμιση με κιμά θέλει σάλτσα αυγολέμονο (κάστερ+νερό-φωτιά-χυλός-αυγολέμονο) αντί γιαούρτι
-Εγώ μερικές φορές αντικαθιστώ τον δυόσμο (για όσους δεν τους αρέσει) με λίγο κύμινο .
-Άλλοι βάζουν μέσα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια, μελιτζάνες, κουκουνάρια,σταφίδα , άνηθο κ.α. Τα ντολ. γιαλαντζί είναι απλά και κυριαρχεί ο δυόσμος και το κρεμμύδι!!!
-Η χαμηλή φωτιά είναι απαραίτητη για να μην κολλήσουν!!!
Καλή επιτυχία!
πηγη constantinoupoli.com
Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.