ΔΙΑΦΟΡΑ

Μητέρα «φεύγει» από καρκίνο κι αφήνει ορφανά τα δύο παιδιά της που απέκτησε δύσκολα με εξωσωματική

Κάθε απόγευμα, η Samantha McConnell απολαμβάνει όμορφες στιγμές με τα παιδιά της, την 5χρονη Grace και τον 2 ετών Rory.

Οι τρεις τους συνήθως βλέπουν ταινία ή να φτιάχνουν ένα παζλ. Και τα δύο παιδιά της είναι το αποτέλεσμα μιας εξαντλητικής εξωσωματικής γονιμοποίησης, αξίας  15.000€.

Έχοντας εγκαταλείψει τη δουλειά της ως Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, επειδή η καριέρα της δεν ήταν ευνοϊκή για την ανατροφή των παιδιών της, δεν είναι περίεργο που η Samantha απολαμβάνει κάθε δευτερόλεπτο που έχει μαζί τους.

Αλλά υπάρχει και ένας άλλος, πιό σοβαρός λόγος για τον οποίο θέλει να περνάει χρόνο με τη Grace και τον Rory. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, η 46χρονη είχε διαγνωστεί με καρκίνο του παγκρέατος τελευταίου σταδίου.

Παρά το γεγονός ότι δεν είχε συμπτώματα πριν από τις αρχές του Αυγούστου, ο καρκίνος έχει ήδη εξαπλωθεί στο ήπαρ και τους λεμφαδένες της Samantha.

Σήμερα, η 46χρονη έχει μόνο μερικές εβδομάδες – αν όχι ημέρες – για να ζήσει. “Αισθάνομαι απογοητευμένη που δεν θα μπορέσω να χαρώ τα πολύτιμα μωρά μου.”

Ο θάνατός της θα αφήσει τα δύο της παιδιά ορφανά. Δεν υπάρχει σύντροφος στη ζωή της Samantha, αφού στις εξωσωματικές συνέλαβε μέσω ενός δότη σπέρματος, όταν αποφάσισε να αποκτήσει παιδιά μόνη της στην ηλικία των 38 ετών.

Η Grace και ο Rory θα πάνε στο Lincoln στο Λονδίνο, όπου θα ζήσουν με την ξαδέρφη της Samantha, μια παντρεμένη μητέρα δύο παιδιών.

Η Samantha θέλει τώρα να ζήσει όσο περισσότερα πράγματα μπορεί με τα παιδιά της το διάστημα που της απομένει και να τους αφήσει δώρα για τα επόμενα γενέθλιά τους.

“Αυτές είναι οι τελευταίες φωτογραφίες που θα βγάλουμε μαζί,” λέει η Samantha, της οποίας η ασθένεια την έχει εξαντλήσει, αφού παλεύει για να φάει, πάσχει από ναυτία και δεν είναι πλέον αρκετά δυνατή για να σηκώσει τη Grace.

Όταν επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάστασή της, θα πάει σε ένα νοσοκομείο, αφού δεν θέλει τα παιδιά της να την βλέπουν να υποφέρει.

“Δεν θέλω να με θυμούνται άρρωστη και δεν μπορώ να φανταστώ να με βλέπουν να πεθαίνω.” είπε. “Θέλω να έχουν μόνο ευχάριστες αναμνήσεις με μένα.”

Μετά από σπουδές και μια επιτυχημένη καριέρα, η επιθυμία της να κάνει παιδιά μεγάλωσε όταν η μητέρα της πέθανε το 2000 σε ηλικία 49 ετών, από έλκος στομάχου και ο πατέρας της το 2005 από κίρρωση του ήπατος. Η αδελφή της αυτοκτόνησε το επόμενο έτος.

“Όταν χάνεις ανθρώπους, συνειδητοποιείς τι είναι πολύτιμο στη ζωή,” είπε η Samantha. Το να είναι μόνη στη ζωή δεν ήταν επιλογή της Samantha, όμως οι ελπίδες της να βρει κάποιον για να ξεκινήσει μια οικογένεια ολοένα και μειώνονταν.

Μέχρι τότε, σε ηλικία 38 ετών, η Samantha είχε υπηρετήσει 20 χρόνια στις δυνάμεις της αεροπορίας και είχε δικαίωμα σύνταξης 12.000€ το χρόνο, κάτι που της επέτρεπε να φύγει από το σώμα και να κάνει οικογένεια. Αλλά ακόμα δεν είχε καταφέρει να βρει κάποιον σύντροφο στη ζωή της.

Έτσι, μέσα από την ιδιωτική ευρωπαϊκή τράπεζα σπέρματος, κατέβαλε 2.000€ για σπερματοζωάρια από έναν 35χρονο δωρητή από τη Δανία.

“Η έρευνά μου έδειξε ότι τα παιδιά που έχουν συλληφθεί μέσω ενός δωρητή συνήθως θέλουν να γνωρίσουν τις ρίζες τους και η τράπεζα παρέδωσε τη φωτογραφία του και το αρχείο της φωνής του, τα οποία έχω φυλάξει για τα παιδιά μου,” είπε η Samantha.

“Δεν ανησυχούσα για το ότι θα έκανα παιδιά χωρίς πατέρα. Είναι καλύτερα να μην έχουν πατέρα παρά να έχουν έναν κακό πατέρα.”

Σε ηλικία 40 ετών έμεινε έγκυος στην πρώτη της προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης, τον Μάρτιο του 2012.

“Ήμουν πολύ χαρούμενη,” λέει η Samantha. “Η Grace γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2012.” Όταν η κόρη της πήγε 3 ετών, η Samantha αποφάσισε να κάνει ακόμα ένα παιδί κι έτσι, ο Rory γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2016. “Ένιωσα διπλά ευλογημένη,” είπε η Samantha.

Η Samantha άρχισε να έχει ενοχλήσεις στο στομάχι και στις 10 Σεπτεμβρίου, οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι είχε καρκίνο του παγκρέατος που είχε εξαπλωθεί στο ήπαρ και τους λεμφαδένες της. Ήταν ήδη πολύ αργά για χημειοθεραπείες και οι γιατροί της έδωσαν έξι με οκτώ εβδομάδες ζωής.

“Ένιωσα ότι καταστράφηκα. Φοβήθηκα για τα παιδιά μου. Όταν τους είπα ότι έχω καρκίνο, η Grace άρχισε να κλαίει και με ρώτησε: “Αυτό σημαίνει ότι θα πεθάνεις, μαμά;” Της είπα ‘ναι’ κι ότι θα πάει να μείνει με τους θείους της στο Λονδίνο.”

“Αν είχα σύζυγο, θα είχα κάποιον να φροντίσει τα παιδιά μου.”

Χθες το βράδυ, ο Υπουργός Άμυνας Gavin Williamson δήλωσε ότι τα παιδιά της, η Grace και ο Rory, θα παίρνουν σύνταξη μέχρι τα 21 τους χρόνια, προσθέτοντας:

“Ελπίζω ότι αυτό θα δώσει στη Sammi, τον γιο και την κόρη της, την ηρεμία που τους αξίζει.” Αντί για μια κηδεία, η οποία η Samantha πιστεύει ότι θα αναστάτωνε τη Grace και τον Rory, ζήτησε να κάνουν ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι σε μια τοπική παμπ. “Θέλω οι άνθρωποι να γιορτάσουν τη ζωή μου ενώ είμαι εδώ,” λέει.

“Τα παιδιά μου δεν χρειάζονται κηδεία για να με θυμούνται.” “Δεν φοβάμαι να πεθάνω,” είπε η Samantha. “Έχω πει στην Grace ότι θα είμαι πάντα γύρω τους – ότι κάθε φορά που θα με σκέφτονται, θα τους σκέφτομαι κι εγώ.” Στα γράμματα που γράφει στα παιδιά της, τους λέει να μη φοβούνται και να ακολουθούν πάντα τα όνειρά τους. Πώς θα ήθελε η Grace και η Rory να σκέφτονται τη μητέρα τους, καθώς μεγαλώνουν χωρίς αυτήν;

“Ας ελπίσουμε ότι ήμουν καλή μαμά – η καλύτερη που θα μπορούσα να είμαι – και τα αγάπησα πολύ, πάρα πολύ.”

πηγή : diaforetiko.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button