ΔΙΑΦΟΡΑ

Mόλις Ανακοιvώθηκε: Aυτή Είvαι Η Ημερομηνία «Έvαρξης» Των Σχoλεiων! Bivτεο

Mόλις Ανακοιvώθηκε: Aυτή Είvαι Η Ημερομηνία «Έvαρξης» Των Σχoλεiων! Bivτεο

Ποια είναι τελικά η ημερομηνία που ανοίγουν τα σχολεία;

Ο τρόπος επιστροφής των μαθητών στα σχολεία βρίσκεται στο επίκεντρο μαραθώνιων συζητήσεων στο υπουργείο Παιδείας, Υγείας στην Βουλή αλλά και σε χιλιάδες σπίτια, όπου μετρούν αντίστροφα τις ημέρες για…

Ποια είναι τελικά η ημερομηνία που ανοίγουν τα σχολεία;

Ο τρόπος επιστροφής των μαθητών στα σχολεία βρίσκεται στο επίκεντρο μαραθώνιων συζητήσεων στο υπουργείο Παιδείας, Υγείας στην Βουλή αλλά και σε χιλιάδες σπίτια, όπου μετρούν αντίστροφα τις ημέρες για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.

Το κρίσιμο ζήτημα είναι να διασφαλιστεί πως δε θα γίνει διασπορά κοροναϊού από ασυμπτωματικούς εκδρομείς και θα έχουν περάσει τουλάχιστον δυο εβδομάδες από την επιστροφή και των τελευταίων οικογενειών των μαθητών από τις διακοπές τους.

«Ο μέχρι σήμερα σχεδιασμός είναι την Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου, οι εκπαιδευτικοί να αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία τους, και τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, να ξεκινήσουν τα μαθήματα, μια εβδομάδα νωρίτερα από άλλες χρονιές», σημείωσε πριν μερικές ημέρες η υπουργός Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως.

Οι τελικές ανακοινώσεις για την ημερομηνία έναρξης των σχολείων θα γίνουν

την 1η Σεπτεμβρίου, ωστόσο φαίνεται να κερδίζει έδαφος τελικά, η άποψη να ανοίξουν τα σχολεία στις 14 Σεπτεμβρίου και όχι στις 7, που ήταν αρχικά ήταν καθορισμένο, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA.

Οι ποινές σε όσους δεν φορούν μάσκα στην τάξη

Επίσης η Υπουργός Παιδείας έκανε αναφορά και στη χρήση των αντισηπτικών αλλά και στην πρόβλεψη για τον συχνότερο καθαρισμό των σχολικών μονάδων και κατά την ώρα λειτουργίας των σχολείων και μετά το πέρας των μαθημάτων.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τους μαθητές εκείνους που δεν θα φορέσουν μάσκα στο σχολείο, είπε ότι «αυτοί οι μαθητές δεν θα συμμετέχουν στο μάθημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Στα σχολεία, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα» τόνισε και ξεκαθάρισε επίσης ότι «σε περίπτωση άρνησης ή προτροπής από γονείς για μη χρήση μάσκας θα ακολουθηθούν όλα τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται».

«Δεν νοείται να είναι κανείς στο σχολείο χωρίς μάσκα» κατέληξε η κ. Κεραμέως…

Δείτε όλα όσα είπε στο παρακάτω βίντεο:

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button