ΔΙΑΦΟΡΑ

Mόλις Ανακοιvώθηκε: Εγκpίθηκε Nέο Επίδομα Αvάσα! Πoιοι Θα Το Λάβoυν

Mόλις Ανακοιvώθηκε: Εγκpίθηκε Nέο Επίδομα Αvάσα! Πoιοι Θα Το Λάβoυν

Όροι και προϋποθέσεις για να πάρετε το νέο επίδομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο, η καταβολή του νέου επιδόματος θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, μετά την επιβεβαίωση…

Όροι και προϋποθέσεις για να πάρετε το νέο επίδομα.

Η καταβολή του νέου επιδόματος θα ολοκληρωθεί αυτόματα.

Το βασικό κριτήριο που ορίζει για το ποιοι είναι οι δικαιούχοι του νέου επιδόματος.

Η καταβολή του νέου αυτού επιδόματος θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Αυτό θα γίνει, μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) των δικαιούχων σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή.

Οι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου μετά την 1η Μαρτίου 2020, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας μετά την 1η Μαρτίου 2020 θα είναι οι δικαιούχοι του εφάπαξ επιδόματος.

Πρόκειται για 130.000 μακροχρόνια άνεργους δικαιούχους. Το μέτρο κοστολογείται στα 50 εκατ. ευρώ.
Νέο εφάπαξ επίδομα των 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους θα δοθεί με αντίστοιχη φόρμουλα όπως αυτή που υιοθετήθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Δικαιούχοι είναι οι μη επιδοτούμενοι μακροχρόνια άνεργοι.

Η καταβολή στους μη επιδοτούμενος μακροχρόνια ανέργους θα ολοκληρωθεί αυτόματα,

μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) των δικαιούχων σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή. Ειδικότερα:

Οι άνεργοι που έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές (όπως επιδοτήσεις, παροχές, βοηθήματα, συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κλπ.) θα μπορούν είτε να επιβεβαιώσουν το ΙΒΑΝ τους είτε να καταχωρίσουν νέο ΙΒΑΝ στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή.

Οι άνεργοι που δεν έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ δεν μπορούν να καταβληθούν….

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button