ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μοσχοβόλησε Πάσχα! Καλή Ανάσταση! Τα ωραιότερα πασχαλινά κουλουράκια !

Η Εκτέλεση είναι από Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά
250 γρ Βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά
250 φρέσκο χυμό πορτοκάλι
Μισό κγ Μαστίχα Χίου
ή ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 βανίλιες
1 κγ μαγειρική σόδα
1 κγ μπέικιν πάουντερ
1500 γρ. αλεύρι μαλακό
και ίσως λίγο παραπάνω(Θα το δείτε στα χέρια σας να μην κολλάει)
1 αυγό για το άλειμμα

Εκτέλεση
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν για 10 λεπτά
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενωθούν τα υλικά καλά! Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού με την σόδα μέσα ανακατεμένη μέχρι να φουσκώσει καλά

Ανακατεύουμε πολύ καλά, και τέλος βάζουμε τις βανίλιες, το ξύσμα ή την μαστίχα ,το μπέικιν και το αλεύρι
Ζυμώνουμε με τα χέρια μας,θέλουμε μια μαλακή ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια μας. Πλάθουμε και τοποθετούμε τα κουλουράκια μας, αραιά σε ταψί και πάνω σε λαδόκολλα, τα αλείφουμε με αυγό
Τα ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν περίπου 25 λεπτά

Αν τα θέλετε μπισκοτένια ψήνουμε για 30 λεπτά. Αλείφουμε με ελάχιστο σπορέλαιο χέρια και πάγκο για το πλάσιμο. Ποσότητα : Γίνονται περίπου τρεισήμισι ταψιά του φούρνου

Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Gogo Samiou.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button