ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μους σοκολάτας σε μπισκοτένια βάση

Μους σοκολάτας σε μπισκοτένια βάση. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο και ανάλαφρο γλυκό αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους λάτρεις της σοκολάτας για όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 3 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα μπισκότα σοκολάτας
  • 1/4 φλ. τσαγιού (55 γρ.) βούτυρο λιωμένο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για τη μους σοκολάτας:
  • 2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 ½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 2 αυγά (χωριστά οι κρόκοι-ασπράδια) +2 επιπλέον κρόκοι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρας 125 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Τοποθετείτε τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και τα αναμιγνύετε με το χέρι ή σε μπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
  2. Ρίχνετε το μείγμα στη βάση ενός ταψιού με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 23 εκ., και το πιέζετε με την ανάποδη ενός κουταλιού ή με τα χέρια σας ώστε να καλύψει ισομερώς τη βάση. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
  3. Για τη μους σοκολάτας: Τοποθετείτε τους 4 κρόκους αυγών σε μπεν μαρί μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύετε γρήγορα και διαρκώς για 2 λ να “ψηθεί” το αυγό. Μετά τα μεταφέρετε στο κάδο του μίξερ και χτυπάτε σε υψηλή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να γίνει αφρώδες το μείγμα και να πάρει ξανθό χρώμα.
  4. Λιώνετε σε μπεν μαρί, τις σταγόνες σοκολάτας με το βούτυρο, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αφαιρείτε από το μπεν μαρί και το αφήνετε για 2 λ. Μετά το ρίχνετε στο μπολ με το μείγμα αυγών, χτυπώντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθεί. Σταματάτε το μίξερ και το αφήνετε στην άκρη.
  5. Σε καθαρό κάδο χτυπάτε τα ασπράδια σε πηχτή μαρέγκα. Προσθέτετε σταδιακά τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας με μια μαρίζ, με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  6. Σε καθαρό κάδο πάλι, χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί την οποία και ενσωματώνετε με μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις στο σοκολατένιο μείγμα. Ρίχνετε τη μους στο ταψάκι πάνω από τη μπισκοτένια βάση, στρώνετε την επιφάνεια και την αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να κρυώσει και πήξει καλά.
  7. Όταν παγώσει ξεφορμάρετε το γλυκό σας. Με ένα αποφλοιωτή λαχανικών κόβετε φλύδες από τη σοκολάτα κουβερτούρας, γαρνίρετε το γλυκό σας και σερβίρετε.

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button