ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί & τραγανές λεμονάτες πατάτες στο φούρνο

Μια απλή συνταγή, με απλά υλικά για ένα αγαπητό σε όλη την οικογένεια, χορταστικό πιάτο. Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί και τραγανές λεμονάτες πατάτες στο φούρνο.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά
  • 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νερό ή γάλα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. τυρί φέτα ή κασέρι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/2 δόση, τραγανές πατάτες φούρνου

Εκτέλεση συνταγής

  1. Μουλιάζετε το ψωμί και το στύβετε καλά με τα χέρια σας. Σε ένα μπολ βάζετε το κιμά, το κρεμμύδι και το ψωμί και τα ζυμώνετε. Προσθέτετε τα αυγά, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μαϊντανό, αλάτι πιπέρι και συνεχίζετε να ζυμώνετε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα συστατικά.
  2. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα. [Ιδανικά μπορείτε να το αφήσετε και 2-3 ώρες αν έχετε χρόνο.
  3. 45 λεπτά πριν βάλετε τα μπιφτέκια στο φούρνο για ψήσιμο, ετοιμάζετε τις πατάτες οι οποίες απαιτούν περισσότερο χρόνο ψησίματος. Φτιάχνετε [1/2 δόση] σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής, τις βάζετε σε μεγάλο ταψί, στο οποίο θα χωρέσουν και τα μπιφτέκια [12 μπιφτέκια] και τις ψήνετε για 30 λ . [*]
  4. Κόβετε το τυρί σε 12 κομμάτια. Πλάθετε 12 μπιφτέκια επίπεδα, βάζετε στο κέντρο από ένα κομμάτι τυρί και το κλείνετε καλά για να “καλυφθεί” πολύ καλά το τυρί στο κέντρο. Βγάζετε το ταψί με τις πατάτες από το φούρνο, ανακατεύετε τις πατάτες για να ψηθούν απ” όλες τις πλευρές και γίνουν τραγανές.
  5. Χαμηλώνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Προσθέτετε τα μπιφτέκια ανάμεσα στις πατάτες και ψήνετε για 50 λ. Αν απαιτείτε προσθέστε 1/2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό.

[*] Εναλλακτικά, για να μειώσετε το χρόνο ψησίματος στις πατάτες και να τις ψήσετε μαζί με τα μπιφτέκια, πριν βάλετε τις πατάτες στο φούρνο, μπορείτε να τις μισοβράσετε ολόκληρες μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Μετά τις κόβετε, ακολουθείτε την ίδια διαδικασία με τα καρυκεύματα που αναφέρετε στις οδηγίες της συνταγής, τις τοποθετείτε στο ταψί και τις ψήνετε μαζί με τα μπιφτέκια για 50 λ.

Δείτε εδω για τις πατάτες φούρνου

Τραγανές λεμονάτες πατάτες φούρνου

Υλικά συνταγής

  • 7 μεγάλες πατάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 150ml ελαιόλαδο (3/4 φλιτζανιού)
  • 150ml νερού (3/4 φλιτζανιού)
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ή θυμάρι
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σιμιγδάλι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  2. Καθαρίστε τις πατάτες, κόψτε τες σε φέτες και τοποθετείστε τες σε ταψί. [*]
  3. Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλατοπίπερο και τη ρίγανη , τα ανακατεύετε  πολύ καλά να ομογενοποιηθούν και περιχύνετε τις πατάτες . Αλατοπιπερώνετε και βάζετε το ταψί στο προθερμασμένο φούρνο.
  4. Ψήστε για 40′ έως ότου σχηματισθεί μια χρυσή κρούστα στις πατάτες. Μετά τα 40′ ανακατεύετε τις πατάτες να αναποδογυρίσουν για να ψηθούν και από τη κάτω πλευρά, προσθέτετε τη ρίγανη ή θυμάρι και ψήνετε για άλλα 30′-40′. [Αν το νερό έχει “σωθεί” προσθέστε 1/2 φλ. τσαγιού καυτό νερό]. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις σερβίρετε ζεστές.

[*] Εναλλακτικά, άν βιάζεστε, για να μειώσετε το χρόνο ψησίματος μπορείτε πριν βάλετε τις πατάτες στο φούρνο να τις μισοβράσετε ή τις μισοτηγανίσετε απλά να κάνουν μια κρούστα και μετά να τις τοποθετείσετε στο ταψί και να συνεχίσετε τη διαδικασία.

Crispiest-Greek-Lemon-Potatoes-Patates-Lemonates-1024x772

 

Βασική ιδέα Πηγή

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button