ΥΓΕΙΑ

Μπορεί να δώσει αίμα κάποιος που έχει τατουάζ;

 

Τα τατουάζ έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και όλο και περισσότεροι νέοι επιλέγουν να στολίσουν το σώμα τους με μικρότερα ή μεγαλύτερα σχέδια.

Τι ισχύει εάν ένα άτομο που έχει τατουάζ θέλει να δώσει αίμα; Υπάρχει κάποιος περιορισμός που να το απαγορεύει υπό προϋποθέσεις;

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), δεν μπορεί να προσφέρει αίμα κάποιος που έχει κάνει τατουάζ τους τελευταίους έξι μήνες.

Μερικές ακόμη προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος αιμοδότης είναι:

– Η ηλικία: Πρέπει να είναι μεταξύ 18 και 65 ετών.

– Το βάρος: Δεν πρέπει το άτομο να ζυγίζει κάτω από 50 κιλά.

– Το ατομικό ιστορικό: Άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα ή άτομα που παίρνουν φάρμακα δεν ενδείκνυται να δίνουν αίμα. Το ίδιο ισχύει και για άτομα που είχαν στο παρελθόν ίκτερο ή ηπατίτιδα, κάποια μορφή καρκίνου, καρδιοπάθεια, επιληψία η κάποια αιμορραγική διαταραχή.

Πηγή: onmed.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button