ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα στη στιγμή για αρχάριους!

 

Μια συνταγή για μια πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη και πολύ νόστιμημπουγάτσα με λίγα υλικά σε 3 κινήσεις. Απολαύστε τη ζεστή μόλις τη βγάλετε από το φούρνο πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Υλικά συνταγής

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος ή τύπου Κερκύρας
  • 3 αυγά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 ποτήρι γάλα φρέσκο
  • 1 βανίλια
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς.
  2. Για τη κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα και τη βανίλια και βράζουμε. Μόλις έλθει σε σημείο βρασμού χαμηλώνουμε  τη φωτιά προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί τουλάχιστον για 2-3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα ελαφρώς και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα.
  3. Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο, αλείφουμε το καθένα με 1 κ.σ. βούτυρο, το πατσαβουριάζουμε και γεμίζουμε τον πάτο ενός μικρού ταψιού το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για 10′ μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
  4. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί, να ροδίσει και να φουσκώσει. Βγάζουμε από το φούρνο και τη πασπαλίζουμε με ένα μικρό σουρωτήρι με άχνη και κανέλα και την απολαμβάνουμε ζεστή αμέσως μόλις βγει από το φούρνο. Κρύα χάνει τη χάρη της.

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button