ΘΑΥΜΑΤΑ

«Να διαβάζεις τους Χαιρετισμούς καθημερινά. Η Γερόντισσα λέει ότι κάνουν θαύματα”

«Να διαβάζεις τους Χαιρετισμούς καθημερινά. Η Γερόντισσα λέει ότι κάνουν θαύματα”

Σε αντίθεση με τα ονόματα που θα χρησιμοποιήσουμε και τα οποία είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ, τα γεγονότα είναι απολύτως ΑΛΗΘΙΝΑ και εξακριβωμένα! Σε πολλά από τα δεκάδες email και μηνύματα που δεχόμαστε καθημερινά στο Ιστολόγιο, στον Πρόμαχο και στο Facebook, μας αναφέρονται θαυμαστά γεγονότα!

Πολλά από αυτά ΔΕΝ τα αξιολογούμε ως άξια αναφοράς (για παράδειγμα… είχα πονοκέφαλο, διάβασα τους Χαιρετισμούς και μου πέρασε), άλλα ΔΕΝ τα αξιολογούμε ως επιδεκτικά επαλήθευσης (για παράδειγμα…. μία θεία της φίλης μου της είπε ότι με τους Χαιρετισμούς το παιδί της έγινε καλά), μιας και ζητούμε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από οποιονδήποτε μας αναφέρει θαύμα που θα δημοσιεύσουμε το τηλέφωνο του, ώστε να μιλήσουμε

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ μαζί του για να πειστούμε για όσα μας αναφέρει, πριν τα δημοσιεύσουμε! Κάποια όμως από τα Θαύματα που μας αναφέρονται μας σαγηνεύουν με την αλήθεια τους από το πρώτο κιόλας email, ώστε η τηλεφωνική επικοινωνία να είναι μία τυπική διαδικασία!

Αυτό συνέβη και με την κα Αθανασία από την Αθήνα ! Ο γιος της Γεώργιος, 24 ετών, πτυχιούχος Μηχανικός με μεταπτυχιακά αλλά άνεργος, προσπαθούσε να επιβιώσει με περιστασιακά επαγγέλματα. Για τον αριστούχο Μηχανικό, που είχε όνειρα για μία λαμπρή καριέρα, το γεγονός αυτό βάραινε την ψυχή του και σταδιακά είχε γίνει βαρύθυμος. Κλείστηκε στον εαυτό του, ήταν συνεχώς κατηφής και σιγά αλλά σταθερά βυθιζόταν στην μελαγχολία. Η κα Αθανασία βλέποντας την κατάσταση της υγείας του Γιώργου να επιδεινώνεται του ζήτησε να επισκεφτούν έναν ψυχίατρο.

Απόλυτα αρνητικός στην αρχή, πείστηκε με την επιμονή τόσο της φίλης του, όσο και της μητέρας του. Ο γιατρός διέγνωσε κατάθλιψη και συνταγογράφησε ηρεμιστικά και αντικαταθλιπτικά, παροτρύνοντας τον να ξεκινήσει μαζί του και συνεδρίες ψυχοθεραπείας. Τους είχε ζητήσει να κάνουν υπομονή λίγων εβδομάδων μέχρι να ενεργήσουν τα ψυχοφάρμακα και για αυτό έκρινε κάποιες συνεδρίες ψυχοθεραπείας επιβεβλημένες.

Η κα Αθανασία είχε μία τυπική και μόνο σχέση με την Εκκλησία, ενώ ο Γιώργος δεν είχε την παραμικρή. Μας το επισήμανε αυτό όταν την ρωτήσαμε γιατί δεν ζήτησε την βοήθεια του Πνευματικού της, και γιατί δεν πήγε τον γιο της στον Ιερέα της Ενορίας του να του διαβάσει μία Ευχή υπέρ υγείας!

Η κα Αθανασία ΔΕΝ είχε Πνευματικό, Χριστούγεννα μόνο, Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή επισκεπτόταν τον Ναό. Παρά τις ψυχοθεραπείες, παρά την τήρηση της ψυχιατρικής αγωγής η κατάσταση του Γιώργου όχι απλά δεν βελτιωνόταν αλλά φαινόταν να επιδεινώνεται, μιας και της ανέφερε τις σκέψεις του για το απονενοημένο διάβημα!!

Ήταν τότε που ζήτησε από την θεία της την κα Αικατερίνη – την μικρότερη αδελφή της μητέρας της, που είχε κοιμηθεί – να δώσει το όνομα του Γιώργου σε κάποιο Μοναστήρι, από τα πολλά που τακτικά επισκεπτόταν! Μαθαίνοντας την αιτία η κα Αικατερίνη της υποσχέθηκε ότι θα τηλεφωνούσε άμεσα σε μία Γερόντισσα που γνώριζε για να κάνουν κομποσκοίνι για τον Γεώργιο. Της είπε να βρεθούν να της δώσει ύψωμα και Αγιασμό, να δίνει στο παιδί κάθε πρωί!

Όταν συναντήθηκαν μαζί με αυτά η καλή θεία έδωσε στην Αθανασία και ένα βιβλιαράκι των Χαιρετισμών που της είχε δώσει η καλή Γερόντισσα! “Να τους διαβάζεις καθημερινά! Η Γερόντισσα λέει ότι κάνουν θαύματα!” Ο Γιώργος εν τω μεταξύ είχε διακόψει τις ψυχοθεραπείες και επειδή ο ψυχίατρος του είχε αυξήσει την δόση των ψυχοφαρμάκων και είχε συνεχή υπνηλία, σταμάτησε από μόνος του το ηρεμιστικό και μετά και το αντικαταθλιπτικό. Η καλή μητέρα του με πόνο ψυχής και με ελπίδα στην Παναγία ξεκίνησε να διαβάζει καθημερινά τους Χαιρετισμούς!

Τις πρώτες μέρες η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί. Κλεισμένος στο δωμάτιο του ο Γιώργος, δεν ήθελε ούτε να βγει βόλτα με την φίλη του, ούτε καν τηλεόραση να δει. Κάθε πρωί του έδινε να πιει Αγιασμό και του έκοβε ένα κομματάκι από το Ύψωμα, που απρόθυμα μεν αλλά καθημερινά ο Γιώργος τα δεχόταν, ενώ ή ίδια διάβαζε καθημερινά με πίστη και δάκρυα τους Χαιρετισμούς! Θα είχαν περάσει δέκα με δεκαπέντε ημέρες όταν αφού είχε τελειώσει τους Χαιρετισμούς άκουσε φασαρία από το δωμάτιο του γιου της!

“Φύγε, φύγε από δω! Ξουτ, ξουτ βρωμόσκυλο” ούρλιαζε ο γιος της ενώ άκουσε να ανεβάζει και τις γρίλιες της μπαλκονόπορτας! Τρέχοντας στο δωμάτιο του βλέπει τον γιο της να κλωτσάει τον αέρα, κρατώντας το χέρι του μπροστά στο πρόσωπο του, να φωνάζει φύγε βρωμόσκυλο και να προσπαθεί να απωθήσει προς το μπαλκόνι έναν σκύλο, που προφανώς ΜΟΝΟΝ αυτός έβλεπε ! Μπήκε μέσα και ο πατέρας του και αποσβολωμένοι έβλεπαν το γιο τους να φωνάζει και να “σπρώχνει” προς το μπαλκόνι κλωτσώντας… το “βρωμόσκυλο”!!

Αποσβολωμένοι τον είδαν μετά να κατεβάζει με κρότο τις γρίλιες της μπαλκονόπορτας και να κάθεται εξαντλημένος στο κρεβάτι του! Τους διηγήθηκε μετά ότι ενώ ήταν ξαπλωμένος ένιωσε το στρώμα να τινάζεται προς τα πάνω, λες και ήταν κάτι κάτω από το στρώμα.

Σκύβοντας να δει τι είναι, είδε να ξεπροβάλλει κάτω από το κρεβάτι του ένας ΟΛΟΜΑΥΡΟΣ σκύλος με ΚΌΚΚΙΝΑ μάτια και αφρούς στο στόμα, σαν λυσσασμένος, επιχειρώντας να τον αρπάξει! Σηκώθηκε πάνω στο κρεβάτι προσπαθώντας να τον απωθήσει κλωτσώντας τον, ενώ μετά προσπάθησε να τον βγάλει έξω από την μπαλκονόπορτα!

Από το βράδυ αυτό η κατάσταση της υγείας του Γιώργου βελτιώθηκε άρδην! Ο ίδιος κοιμήθηκε ήρεμος για πρώτη φορά μετά από μήνες! Την επόμενη ημέρα βγήκε για καφέ με την φίλη του μετά από πολύ καιρό ενώ η διάθεση και η όρεξη του βελτιωνόταν σταθερά! Η κυρία Αθανασία συνέχιζε να διαβάζει τους Χαιρετισμούς και μαζί με την θεία επισκέφθηκαν την Γερόντισσα στο Μοναστήρι της και της διηγήθηκαν όσα είχαν συμβεί! Με την συμβουλή της Γερόντισσας επισκέφτηκαν έναν έγγαμο Ιερέα που κατοικούσε στο χωριό κοντά στην Μονή, και εκεί η κα Αθανασία ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕ για ΠΡΩΤΗ φορά στη ζωή της!

Όταν επικοινώνησε μαζί μας, μας έγραψε ότι βρήκε το email από το την διεύθυνση του Ιστολογίου μας που ήταν γραμμένο στο βιβλιαράκι! Μας ζήτησε να της τηλεφωνήσουμε επειδή είχε να μας διηγηθεί ένα θαύμα των Χαιρετισμών! Αυτό έγινε το αμέσως προηγούμενο βράδυ προτού ο αδελφός μας μας γράψει για το θαύμα των Χαιρετισμών της Παναγίας της Βασιλίσσης ΚΑΙ του Αγίου Νεκταρίου!!

Ήταν χρονολογικά το δεύτερο στη σειρά θαύμα από τα ΤΕΣΣΕΡΑ σύγχρονα εκείνου του ευλογημένου 24ωρου! Και μην ξεχνάμε και τα ΤΡΙΑ παλαιότερα που θα δείτε σε βίντεο του YOU TUBE και τα οποία συνέβησαν σε ένα υπό Αγιοκατάταξη Άγιο Γέροντα του 20ου αιώνα! Λίγη υπομονή και τις επόμενες ημέρες θα τα αναρτήσουμε ΟΛΑ! Συν Θεώ αύριο Τετάρτη βράδυ θα αναφέρουμε το τρίτο θαύμα! Καλή Τυρινή αδελφές κι αδελφοί! Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη!! Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε! Αλληλούια!

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button