ΔΙΑΦΟΡΑ

Νέα μέτρα: Σκέψεις για απαγόρευση πανηγυριών – Τι λένε οι ειδικοί για 15αύγουστο

Ο λόγος που δεν θα επιτραπούν τα πανηγύρια

Η μετάλλαξη Δέλτα βάζει σε «πύρινο κλοιό» στη χώρα, με την κυβέρνηση και τους ειδικούς να εκπονούν σχέδια διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων, καθ οδόν προς τον εορτασμό του 15αύγουστου, που θεωρείται και η κορύφωση της καλοκαιρινής σαιζόν.

Η προσοχή του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων είναι στραμμένη προς δύο κατευθύνσεις:

Προς τα νησιά όπου αναμένεται να κατευθυνθεί τις επόμενες μέρες ο κύριος όγκος του εγχώριου και εισαγόμενου τουρισμού, και

Προς την ενδοχώρα, λόγω της μετακίνησης πολλών πολιτών προς τον τόπο καταγωγής τους και κυρίως λόγω των θρησκευτικών και άλλων πανηγυριών που παραδοσιακά γίνονται αυτές τις μέρες.

Ήδη η κυβέρνηση αποφάσισε την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας και των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων προστασίας στην Ίο και την Πάρο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, καταφτάνουν 30 αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας καθώς και 10 αστυνομικοί με πολιτικά.

Τι θα συμβεί το 15αύγουστο

Σε ό,τι αφορά την ηπειρωτική χώρα, η κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμό για τη συρροή πιστών στις Εκκλησίες το 15αύγουστο αλλά και για τα πανηγύρια που διοργανώνονται σε πολλές και χωριά ανά την επικράτεια.

Από μηνών έχει ψηφιστεί διάταξη, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η διεξαγωγή πανηγυριών και άλλων μαζικών εκδηλώσεων μόνο σε πόλεις και χωριά που έχει εμβολιαστεί το 50% των κατοίκων.

Εκφράζονται, ωστόσο, φόβοι ότι δύσκολα θα μπορέσει η πολιτεία να ελέγξει τόσο τη νομιμότητα όσο και τις συνθήκες υπό τις οποίες θα πραγματοποιηθούν οι μαζικές συγκεντρώσεις. Αν η κατάσταση επιβαρυνθεί δραματικά, τότε δεν θα πρέπει να αποκλείεται ακόμα και η εντολή ακύρωσης εκδηλώσεων σε περιοχή με μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση.

Ο Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου ανέφερε πως: «Θεωρώ ότι η εισήγηση της επιτροπής λόγω του γεγονότος ότι στα πανηγύρια δεν συμμετέχουν μόνο έφηβοι αλλά και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας θα παραμείνει η ίδια.

Θα πρέπει να αποφύγουν τον συνωστισμό και τον συγχρωτισμό. Γι’ αυτό το λόγο νομίζω ότι τα πανηγύρια από την επιτροπή δεν θα επιτραπούν».

Άλλωστε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς έχει εκφράσει την άποψη ότι δεν πρέπει να γίνουν πανηγύρια ούτε τον Αύγουστο στη χώρα. «Μπορούμε να ζήσουμε αυτό το καλοκαίρι και χωρίς πανηγύρια», έχει υπογραμμίσει.

Σε πρόσφατες δηλώσεις και ο υφυπουργός Ανάπτυξης είχε εκφράσει την άποψη ότι θα πάρει το μέτρο απαγόρευσης των πανηγυριών μέχρι το τέλος Αυγούστου.

πηγη protienimerosi.eu

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button