ΔΙΑΦΟΡΑ

Νέα μέτρα: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους άνω των 60 ετών – Αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ

Ξεκίνησε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού η εισαγωγική ομιλία του περιλαμβάνει τοποθέτησή του για την εξέλιξη της πανδημίας μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης, καθώς και ανακοινώσεις μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας ενόψει των γιορτών.

Μέχρι στιγμής φαίνεται πώς έχει κλειδώσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους τους άνω των 60 ετών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε μήνα για όσους άνω των 60 ετών θα παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Ήδη από χθες έχει δει το φως της δημοσιότητας ένα πλέγμα νέων μέτρων που αφορά εξίσου τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους.

Σκοπός είναι η μείωση των επαφών για όσους παραμένουν ακόμα ανεμβολίαστοι αλλά και ο έλεγχος της διασποράς του ιού μεταξύ όσων έχουν εμβολιαστεί.

1.Επικρατέστερο είναι το σενάριο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

2.Εξετάζεται να απαγορευτεί για τους ανεμβολίαστους η παραμονή και στους εξωτερικούς χώρους εστίασης

3.Στο τραπέζι και και το σενάριο οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι να υποβάλλονται σε 3 και όχι 2 rapid tests την εβδομάδα προκειμένου να πηγαίνουν στις δουλειές τους.

πηγη koutipandoras.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button