ΔΙΔΑΧΕΣ

Νιώθετε ότι σας γλωσσοτρώνε ή σας βασκαίνουν;

Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν.

Νιώθετε ότι σας γλωσσοτρώνε ή σας βασκαίνουν; Νιώθετε ότι σας γλωσσοτρώνε η σας βασκαίνουν; Προσευχηθείτε λέγοντας όσο μπορείτε το Πάτερ ημών…, το Χαίρε Κεχαριτωμένη…, συγχωρέστε τους.

Ζητείσθε από τον Θεό να φωτίσει τους εχθρούς. Να θεραπεύσει τις ψυχικές τους ασθένειες. Δεηθείτε στην εκκλησία για όλους. Δεν μπορεί ο πειρασμός να σταθεί μ᾿ όλα αυτά. Γκρεμίζεται. Συνηθείστε να κάνετε ελεημοσύνες.

Συνηθείστε να διαβάζετε κάθε μέρα λίγο από το Ευαγγέλιο, θα δείτε πόση ανακούφιση θα νιώθετε. Ζητείσθε από έναν ιερέα να σας διαβάσει ευχές, διαβάσθε και εσείς την ευχή του Αγίου Κυπριανού και την ευχή στην Υπεραγία Θεοτόκο που εμπεριέχεται στο τέλος αυτού του βιβλίου.

Μεγάλο καλό θα δείτε, κάνοντας λειτουργίες η και σαρανταλείτουργο ακόμη. Μάθετε με τον καιρό, να περιφρονείτε τον διάβολο και τους ανθρώπους, που επιβουλεύονται το κακό. Όχι όμως μειώνοντας το πρόσωπο, αλλά τον πειρασμό τους που σας βαραίνουν.

Εξομολόγηση και κατάθλιψη!

Στην Εκκλησία υπάρχει το μυστήριο της εξομολογήσεως μέσα στο οποίο κανείς ανοίγει την καρδιά του ελεύθερα και αποκαλύπτει τα έλκη της ψυχής του στον Πνευματικό Πατέρα, δια του οποίου εκείνη την ώρα ενεργεί ο Χριστός και έτσι θεραπεύεται, ελευθερώνεται εσωτερικά από διάφορες εσωτερικές καταστάσεις που πονούν πολύ.

Ο Πνευματικός Πατέρας λειτουργεί ως ιατρός και όχι ως δικαστής, κυρίως ακούει και παρηγορεί. Συγχρόνως, μέσα στην Εκκλησία μπορεί κανείς να βρη γνήσιους φίλους με ανιδιοτελή αγάπη που μπορεί να εκφράζη τα θέματα που τον απασχολούν.

Εν πάση περιπτώσει η αντιμετώπιση της κατάθλιψης, όταν δεν είναι οργανικής φύσεως που χρειάζεται μια ειδική θεραπεία, αλλά είναι ψυχολογικής φύσεως αντιμετωπίζεται με την ενεργητικότητα στην ζωή, με την εύρεση πραγματικών φίλων που να τους εμπιστεύεται κανείς με το να υπάρχη ειλικρίνεια με τον ίδιο τον εαυτό του.

Και κάτι σημαντικό. Οι περισσότεροι άνθρωποι της εποχής μας είναι μανιοκαταθλιπτικοί, βασανίζουν χωρίς λόγο τον εαυτό τους, τον αυτομαστιγώνουν. Τουλάχιστον πρέπει να τον λυπούνται!

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button