ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Νηστίσιμη τάρτα με αχλάδια

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
120 γραμμάρια λάδι
120 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/8 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
7 μεγάλα αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
λίγο χυμό λεμονιού 1 κουταλιά της σούπας

 

 

 

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Κάνουμε στο κέντρο μια λακούβα και ρίχνουμε το λάδι. Δουλεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλα ώστε το αλεύρι να απορροφήσει όλο το λάδι και να μοιάζει με ψίχουλα.

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια ζύμη μαλακιά και αφράτη.

Για τη γέμιση
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κομματάκια αχλαδιού μαζί με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη ζάχαρη άχνη, και λίγο νερό. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλλα.

Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το φύλλο της ζύμης.
Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε με σπάτουλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

πηγη sidagi.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button