ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ντόναντς φούρνου !! Πανεύκολα !!

5937

 

ΥΛΙΚΑ:

-250 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμ αλεύρι για τσουρέκια
40 γραμ άχνη ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια
50 γραμ βούτυρο
250 γρα, χλιαρό γάλα
1 φακελάκι ξερή μαγιά
λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνουμε το γάλα να είναι χλιαρό και διαλύουμε την μαγιά στο γάλα προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο και το αυγό και ανακατεύουμε.
Σε μια άλλη λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα στερεά και ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και ζυμώνουμε θα χρειαστεί και άλλο λίγο αλεύρι ώστε να μην κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε 45 με 30 λεπτά να φουσκώσει, εγώ την έβαλα στον φούρνο στους 50 βαθμούς για 30 λεπτά και διπλασιάστηκε γρήγορα.
Την ανοίγω με τον πλάστη ένα εκατοστό περίπου πάχος και κόβω ένα στρογγυλό κομμάτι με ένα ποτήρι και στην μέση με ένα καπάκι από μπουκάλι νερού τα βάζω στο ταψί που έχω στρώσει λαδόκολλα και τα αφήνω να φουσκώσουν για “20 λεπτά.
Έπειτα τα ψήνω στους 180 για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Μπορείτε να βάλετε γλάσο σοκολάτας από έξω η να βάλετε ζάχαρη από έξω και για να κολλήσει θα αλείψετε από έξω τους λουκουμάδες με λιωμένο Βιτάμ.
Μπορείτε και να τους γεμίσετε με μερέντα η μαρμελάδα εάν το κάνετε θα κόψετε τον λουκουμά θα προσθέσετετην γέμιση και από πάνω θα κολλήσετε ακόμα έναν.
Την συνταγή την πήρα από την Μίνα Δαμίγου από την σελίδα .Ελληνίδες μαμάδες.

Είναι φανταστική ιδέα για σνακ για τα παιδιά η και για βάφτιση!
Καλή σας όρεξη

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button