ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΤΡΟΠΗ: Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε άπορο 85χρονο επειδή πουλούσε κουλούρια χωρίς άδεια (Φωτογραφίες)

 

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η απαράδεκτη συμπεριφορά της Πολιτείας απέναντι σε έναν πάμφτωχο άνδρα, 85 ετών, στον οποίο δεν δίστασαν να επιβάλλουν πρόστιμο-μαμούθ ύψους 5.000 ευρώ επειδή διέπραξε το «έγκλημα» πώλησης κουλουριών δίχως άδεια.

Ο κ. Νικήτας Κρητικός από το Κερατσίνι ένιωσε από πρώτο χέρι την αναλγησία του κρατικού μηχανισμού όταν είδε τους άνδρες της αστυνομίας να τον πλησιάζουν στο σημείο όπου είχε στήσει τον πάγκο με την πραμάτεια του και να τον ενημερώνουν για το εξοντωτικό πρόστιμο που πρέπει να πληρώσει για την «παράνομη» δραστηριότητά του.
Παρόλο που ο 85χρονος τους εξήγησε ότι είναι άπορος, χωρίς κανένα εισόδημα και ότι κάπως πρέπει να ζήσει, οι αρχές δεν έδειξαν να συγκινούνται με το δράμα του και προχώρησαν στη βεβαίωση της παράβασης και του τσουχτερού προστίμου.
Ο κ. Νικήτας δεν λαμβάνει καμία σύνταξη ούτε κάποιο επίδομα. Εξάλλου δεν έχει βοήθεια από πουθενά, αφού δεν έχει παιδιά και μετά το θάνατο της συζύγου του πριν από περίπου 3 χρόνια έμεινε εντελώς μόνος του στη ζωή.
Η πώληση των κουλουριών, έστω και χωρίς άδεια, είναι μονόδρομος για αυτόν στην σκληρή μάχη που δίνει καθημερινά για την επιβίωση.
Κάθε μέρα καταφέρνει να πουλήσει γύρω στα εκατό κουλουράκια προς 0,25 ευρώ το ένα, με το καθαρό κέρδος να ανέρχεται σε μόλις 9 ευρώ.
Με τα λιγοστά αυτά χρήματα του είναι αδύνατον να πάρει τα φάρμακα που χρειάζεται και να φροντίσει την επιβεβαρυμμένη υγεία του. Αυτά τα «ψιχούλα» του εξασφαλίζουν μόνο ένα πιάτο φαγητό ενώ με ό,τι του περισσεύει πασχίζει να πληρώσει τα χαράτσια για ένα χαμόσπιτο 26 τ.μ. στο οποίο διαμένει.
«Προσπαθώ να πληρώνω το ρεύμα και τα χαράτσια για να μην χάσω και αυτό το μικρό σπίτι που έχω. Είναι το μοναδικό πράγμα που μου έχει απομείνει. Ήδη χρωστάω κάποια χρήματα στο κράτος και φοβάμαι μην μου το πάρουν» αναφέρει ο άτυχος ηλικιωμένος.

Ήδη, ο κ. Κρητικός αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα ενώ το πρόστιμο των 5.000 ευρώ μοιάζει με ταφόπλακα για τον ίδιο αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με υπολογισμούς, για να το αποπληρώσει θα πρέπει να δουλεύει 400 ημέρες συνεχόμενα ή να πουλήσει 10.000 κουλούρια, χωρίς όμως ξοδεύει ούτε ένα ευρώ και φυσικά χωρίς να τρώει οτιδήποτε…
Αξίζει, τέλος, να τονισθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο πλανόδιος μικροπωλητής συλλαμβάνεται για το ίδιο αδίκημα.
Την προηγούμενη φορά, μάλιστα, οδηγήθηκε στο κρατητήριο πατά τα 85 του χρόνια και τελικά αφέθηκε ελεύθερος εξαιτίας των καρδιολογικών του προβλημάτων.
Η οικονομική του κατάσταση είναι τόσο άθλια που δεν έχει χρήματα ούτε για βηματοδότη, με αποτέλεσμα η ζωή του να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή. Όταν, δε, πήγε στο «Τζάνειο» Νοσοκομείο και ενημέρωσε τους γιατρούς ότι δεν είχε βιβλιάριο ασθενείας ή απορίας εκείνοι τον έδιωξαν, ενώ καταγγέλλει πως ανάλογη αντιμετώπιση είχε και σε άλλα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα που επισκέφθηκε.
Με όλα αυτά που βιώνει ο απελπισμένος 85χρονος εύλογα αναρωτιέται: «Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να πουλάω κουλουράκια. Και θα συνεχίσω να το κάνω. Δηλαδή, είναι προτιμότερο να ζητιανεύω;».

 

22

 

4444

 

1

πηγη redder.gr

 

press-news.gr

– See more at: http://www.redder.gr/redder-web/40443/dropi-prostimo-5-000-evro-se-aporo-85xrono-epeidi-pouloyse-kouloyria-xoris-adeia-fotografies#sthash.Lm4WDfxB.dpuf

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button