ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Άγιος Χαράλαμπος γύρισε στο «σπίτι» του(ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η επαναλειτουργία και ο Αγιασμός του ιερού ναού Αγίου Χαραλάμπους, πολιούχου της πόλεως του Ληξουρίου.

Δεκάδες προσκυνητές με συγκίνηση και ευλάβεια ακολούθησαν την ιερά λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων του Αγίου, από τον ναό του Παντοκράτορα στον ανακαινισμένο ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους ύστερα από δύο χρόνια που ήταν κλειστός λόγω των καταστροφικών σεισμών του 2014.
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος πλαισιωμένος από πλήθος ιερέων της Παλικής τέλεσε Αγιασμό στο ανακαινισμένο ναό ενώ οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα ξεκινώντας έτσι οι λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις για τον προστάτη του Ληξουρίου που θα κορυφωθούν στις 10 Φεβρουαρίου με τη μεγάλη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου.

Το Πρόγραμμα Εορτής Αγίου Χαραλάμπους Ληξουρίου
Τρίτη 9 Φεβρουαρίου
Ώρα: 07.30 μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός
Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου
Ώρα: 05.00 π.μ. Όρθος, Ψαλτήριον και Ανάγνωση του Ιερού Συναξαρίου του Αγίου
Ώρα: 08.00 Υποδοχή Αρχιερέων και Θεία Λειτουργία
Ώρα: 10.45 π.μ. Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και τεμαχίου Ιερού Λειψάνου του Ιερομάρτυρος στην πόλη.
Ώρα: 05.00 μ.μ. Εσπερινός και Παράκληση του Αγίου Χαραλάμπους

Στον εορταστικό της μνήμης του Ιερομάρτυρος Αγίου Χαραλάμπους θα συμμετάσχουν οι Μητροπολίτες Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος, Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.
Η εκκλησιαστική Χορωδία του Ιερου Ενοριακού Ναού μας υπό την Διέθυνση του Χοράρχου κ. Νικολάου Γ. Βάλσαμου.
Η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου θα πλαισιώσει την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος.

 

 

 

 

 

 

 

πηγη agioritikovima.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button