ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο γάμος ενός ζευγαριού στα ερείπια της ορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στη Συρία. Περισσότεροι από 10 ορθόδοξοι ναοί έγιναν χαλάσματα από τους βομβαρδισμούς

Μια κατεστραμμένη εκκλησία χωρίς στέγη στην πόλη Χομς της Συρίας πλημμύρισε με γέλια, όταν τελέστηκε εκεί ο γάμος ενός ζευγαριού. Το μυστήριο ήταν μια όαση ευτυχίας στη διαλυμένη πόλη. Ανάμεσα στα μπάζα και τις πέτρες, άνδρες με κοστούμια και γυναίκες με όμορφα φορέματα, στολισμένα κλίτη με λευκά λουλούδια και ανθοδέσμες.

Οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

Οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Η εκκλησία είναι ο ορθόδοξος ναός του Αγίου Γεωργίου στη συνοικία Χαμίντια της παλιάς πόλης και γι΄αυτό οι γυναίκες είναι ντυμένες με δυτικά φορέματα. Κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε οπουδήποτε αλλού στη χώρα όπου το Ισλαμικό Κράτος επιβάλλει αυστηρούς θρησκευτικούς κανόνες και οι γυναίκες πρέπει να είναι καλυμμένες από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών.

Η χριστιανική κοινότητα διώκεται από τους Ισλαμιστές

Η χριστιανική κοινότητα διώκεται από τους Ισλαμιστές…

Η χριστιανική κοινότητα διώκεται από τους Ισλαμιστές Το ζευγάρι ανάβει τα κεριά υπό το βλέμμα των καλεσμένων Ο χώρος είναι όμορφα στολισμένος και το ζευγάρι, ο Fadi και η Rana, φαίνονται ευτυχισμένοι. Δημοσίευσαν τις φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις είδαν χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο, καθώς έστειλα ένα μήνυμα ελπίδας μέσα από τα χαλάσματα του πολέμου. Φωτογραφίες από το εσωτερικό του ναού πριν και μετά τους βομβραδισμούς Η τελετή έγινε τον περασμένο Ιούλιο και πολλές από αυτές τις φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στη σελίδα του ναού στο Facebook.

Το ζευγάρι ανάβει τα κεριά υπό το βλέμμα των καλεσμένων

Το ζευγάρι ανάβει τα κεριά υπό το βλέμμα των καλεσμένων…

Τον Μάιο οι καθεστωτικές δυνάμεις είχαν ανακτήσει τον έλεγχο της πόλης που κρατούσαν για πολύ καιρό οι αντικαθεστωτικοί. Το εσωτερικό ορθόδοξης εκκλησίας μετά από τους βομαρδισμούς στις 9 Μαίου 2014 Από τον Μάιο του 2014 είχαν καταστραφεί 11 ορθόδοξες εκκλησίες μετά τους βομβαρδισμούς των κυβερνητικών δυνάμεων από αεροπλάνα και πυροβολικό.

Φωτογραφίες από το εσωτερικό του ναού πριν και μετά τους βομβραδισμούς

Φωτογραφίες από το εσωτερικό του ναού πριν και μετά τους βομβραδισμούς…

Η ιστορία της πόλης ξεκινά από τον 1ο αιώνα π.Χ και την ηγεμονία των Σελευκιδών. Το όνομά της ήταν Έμεσα. Γι΄ αυτό είναι έδρα της Μητροπόλεως Έμεσης του Πατριαρχείου Αντιοχείας, ενώ είναι και η πατρίδα του Ρωμανού του Μελωδού.

Το εσωτερικό ορθόξης εκκλησίας μετά από τους βομαρδισμούς στις 9 Μαίου 2014

Το εσωτερικό ορθόδοξης εκκλησίας μετά από τους βομαρδισμούς στις 9 Μαίου 2014…

Οι μουσουλμάνοι την κατέκτησαν το 637 μ.Χ και ήταν πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας για πολλούς αιώνες. Η πόλη παρήκμασε κατά την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά γνώρισε άνθηση από το βαμβάκι τον 19ο αιώνα, Πριν από τον εμφύλιο, η Χομς ήταν η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, ένα βιομηχανικό κέντρο κοντά στη Μεσόγειο με  1,5 εκατ. κατοίκους και σημαντική αγροτική παραγωγή στην περιφέρειά της. Η πόλη σήμερα έχει μετατραπεί σε ερείπια. Δείτε εικόνες από την τηλεκατευθυνόμενη κάμερα που πέταξε πάνω από τα ερείπια

πηγές :albawaba.com, theblaze.com, dailymail.co.uk…

πηγη mixanitouxronou.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button