ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο γιος τους πέρασε τη μισή ζωή του στη ΜΕΘ αλλά αυτά τα Χριστούγεννα είδαν φως!

Τον Μάιο του 2019, η Kari Hazlewood έφερε στον κόσμο τα διδυμάκια της, μόλις στις 26 εβδομάδες κύησης. Η γέννα ήταν επείγουσα επειδή μια σοβαρή επιπλοκή απειλούσε τη ζωή και των δυο τους. Δυστυχώς, το ένα βρέφος δεν τα κατάφερε, το αδερφάκι του όμως έδωσε μια σκληρή και μακριά μάχη την οποία και κέρδισε.

Κατά την εγκυμοσύνη, τα δίδυμα Hazlewood διαγνώστηκαν με μια σπάνια πάθηση λόγω της οποίας το ένα έμβρυο λαμβάνει λιγότερο αίμα και δεν τρέφεται σωστά. Ως συνέπεια, ο Casen δεν αναπτυσσόταν όπως πρέπει κι έτσι έπρεπε να βγει επειγόντως από τη μήτρα.

Κατά την παραμονή τους στη ΜΕΘ, ο αδερφός του έπαθε μια λοίμωξη την οποία δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει κι έτσι έφυγε από τη ζωή όντας μόλις 12 ημερών. Η απώλεια συνέτριψε τους γονείς, αλλά έκαναν κουράγιο γιατί έπρεπε να συμπαρασταθούν στον Casen, στον δύσκολο αγώνα που είχε μπροστά του.

«Ο Casen αποδείχτηκε μαχητής», λέει η μαμά του, «παλεύει για τη ζωή πριν καν γεννηθεί και όσο μέγεθος του λείπει τόση περισσότερη δύναμη διαθέτει».

Στην πορεία, ο Casen αντιμετώπισε αρκετές λοιμώξεις που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες, τις ξεπέρασε όμως όλες, Τον Οκτώβριο του ‘19, μετά απο 154 μέρες στη ΜΕΘ, πήγε για πρώτη φορά σπίτι του. Για μία εβδομάδα, οι γονείς του ήταν πανευτυχείς, όμως ξαφνικά, ο μικρός παρουσίασε πρόβλημα στην αναπνοή και έπρεπε να εισαχθεί ξανά στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια, αυτά τα πήγαιν’ έλα έγιναν ρουτίνα για την οικογένεια, αφού ακόμα και μια απλή ιωσούλα, ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη για τον μικρό.

Σήμερα, ο μικρός είναι 2 ετών και στις 21 Δεκέμβρη οι γιατροί έδωσαν το πράσινο φως να επιστρέψει σπίτι του για τα καλά. Μετά από 14 δύσκολες εγχειρήσεις και έχοντας περάσει τη μισή ζωή του – 1 χρόνο, περίπου, συνολικά – στο νοσοκομείο, ο Casen γιόρτασε τα Χριστούγεννα με τους γονείς του, οι οποίοι μπορούν να πουν ότι βλέπουν πια το φως στην άκρη του τούνελ.

Μάλιστα, το προσωπικό του νοσοκομείου, ετοίμασε ένα αξέχαστο κατευόδιο για τον μικρό που έφυγε από τον θάλαμό του με ηλεκτρικό αυτοκινητάκι μέσα σε ένα σύννεφο από φούσκες που έκαναν οι παρευρισκόμενοι.

«Τον Casen και τους γονείς του, τους έχουμε αγαπήσει», λέει ένα μέλος του προσωπικού που είχαν γίνει η δεύτερη οικογένεια του μικρού, «και θέλαμε να κάνουμε αυτή την ημέρα όσο γίνεται πιο ξεχωριστή για όλους».

Πηγή: cafemom.com

πηγη mama365.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button