ΔΙΔΑΧΕΣ

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για την προσευχή, τους πειρασμούς και το..βούνο!

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για την προσευχή, τους πειρασμούς και το..βούνο!

 

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ

Αξιοσημείωτα όσα είπε ο Πατριάρχης Ρουμανίας στο κήρυγμά του μετά την Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου για τις δοκιμασίες της ζωής μέσω της πίστης.

Ο Κύριος μας διδάσκει ότι μετά από μια επιτυχία, μετά από μια μεγάλη νίκη, δεν θα πρέπει να περιμένουμε από τους ανθρώπους να μας επαινούν, αλλά πρώτα απ ‘όλα να στρεφόμαστε στην προσευχή για να ευχαριστήσουμε τον Θεό για τη βοήθεια που παρασχέθηκε”

 

Ο κ. Δανιήλ σχολιάζοντας την απόσυρση του Ιησού στο βουνό είπε πως το βουνό αντιπροσωπεύει την συμβολική σχέση της γης με τον ουρανό:

“Το βουνό με τις κλήσεις προς αναρρίχηση, με τα πόδια, αποτελεί μια εξωτερική αναρρίχηση, αλλά καλεί επίσης σε μια εσωτερική πνευματική αναρρίχηση, στην πνευματική ανύψωση προς τον Θεό, που έρχεται για να βοηθήσει τους ανθρώπους”. ανέφερε.

Επανέλαβε πως “Πρέπει να προσευχόμαστε όχι μόνο σε δύσκολους καιρούς, αλλά και για να ευχαριστούμε τον Θεό για όλα τα οφέλη μας”

Τέλος στη μάχη με τους πειρασμούς σημείωσε πως πρέπει να προσευχόμαστε όπως στα μοναστήρια με την ευχή «Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησόν με, τον αμαρτωλό!».

πηγη vimaorthodoxias.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button