ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Ο Πατρών Χρυσόστομος στο χωριό των Ποντίων, τον Απιδεώνα, για την εορτή του Αγ.Γεωργίου (ΦΩΤΟΣ)

Οι απόγονοι των προσφύγων του Πόντου στο όμορφο χωριό, στον Απιδεώνα Πατρών, όπου εγκαταστάθησαν οι πρόγονοί τους, εόρτασαν με λαμπρότητα και συγκίνηση την εορτή του προστάτου του Απιδεώνος, Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, του Τροπαιοφόρου.

Την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μίλησε συγκινητικά για τις μνήμες και τις παραδόσεις του Πόντου, για τις αλησμόνητες Πατρίδες, για την παράδοση της Ρωμηοσύνης που την κρατούν τα παιδιά, οι απόγονοι των ξερριζωμένων πατέρων μας.

Βλέποντες τους νέους και τις νέες του Απιδεώνος ντυμένους με τις παραδοσιακές ποντιακές ενδυμασίες, συνεχάρη τους γονείς των παιδιών και τα ίδια τα παιδιά και συνέστησε να συνεχίσουν στα βήματα των μαρτύρων προγόνων τους και να κρατήσουν ως κόρη οφθαλμού την παρακαταθήκη που παρέλαβαν και την δόξα των ηρώων και μαρτύρων Ποντίων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε πρωτοπρεσβύτερο τον συνταξιούχο Εφημέριο της Ενορίας π. Νικόλαο Μωυσίδη.

Ακολούθησε η λιτανεία της ιεράς εικόνος του Αγίου Γεωργίου, την οποία κρατούσαν στους ώμους τους τα παιδιά, ντυμένα με τις παραδοσιακές ποντιακές ενδυμασίες.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Απιδεώνος φυλάσσονται αντίγραφα α) της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Σουμελά και β) του Αγίου Γεωργίου από την Ιερά Μονή Περιστερεώτα του Πόντου.

0205patr (1).jpg
0205patr (2).jpg
0205patr (3).jpg
0205patr (4).jpg
0205patr (5).jpg
0205patr (6).jpg
0205patr (7).jpg
0205patr (8).jpg
0205patr (9).jpg
0205patr (10).jpg
0205patr (11).jpg
0205patr (12).jpg
0205patr (13).jpg
0205patr (14).jpg
0205patr (15).jpg
0205patr (16).jpg
πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button