ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο συνθέτης των ταινιών Τζέιμς Μποντ, Μόντι Νόρμαν πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Ο Μόντι Νόρμαν συνέθεσε το διάσημο θέμα της κινηματογραφικής σειράς Τζέιμς Μποντ για την ταινία του 1962 «Dr. No.» Το θέμα χρησιμοποιήθηκε σε 25 ταινίες με έξι διαφορετικούς ηθοποιούς στον ρόλο του Βρετανού πράκτορα 007, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης «No Time to Die»

Ο Άγγλος συνθέτης Μόντι Νόρμαν, γνωστός για το μουσικό θέμα των ταινιών Τζέιμς Μποντ, πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 94 ετών. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ο συνθέτης πέθανε μετά από «σύντομη ασθένεια». Ο Μόντι Νόρμαν συνέθεσε το διάσημο θέμα της κινηματογραφικής σειράς Τζέιμς Μποντ για την ταινία του 1962 «Dr. No.» Το θέμα χρησιμοποιήθηκε σε 25 ταινίες με έξι διαφορετικούς ηθοποιούς στον ρόλο του Βρετανού πράκτορα 007, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης «No Time to Die».

Στην ταινία του 1983 «Never Say Never Again» δεν χρησιμοποιήθηκε η σύνθεση του Μόντι Νόρμαν επειδή παρήχθη από ένα ανταγωνιστικό στούντιο, εκτός της EON Productions. Το θέμα εμφανίζεται επίσης στο βιντεοπαιχνίδι James Bond, όπως το Goldeneye για το Nintendo 64.

Ο συνθέτης, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Νόρμαν Νοσέροβιτς, γεννήθηκε στο Στέπνεϊ,  στο ανατολικό Λονδίνο, από Εβραίους γονείς. Ως παιδί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου απομακρύνθηκε από το Λονδίνο, αλλά στη συνέχεια επέστρεψε Πήρε την πρώτη του κιθάρα σε ηλικία 16 ετών, μια Gibson του 1930 και την κρατούσε ως «φυλαχτό». Ο Μπερτ Γουίντον δίδαξε τον Νόρμαν μετά την περίοδο που υπηρέτησε στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF).

πηγη circogreco.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button