ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΙΩΝ

Ο τάφος του Αγίου Λουκά του Ιατρού και ποια ήταν τα τελευταία λόγια του

Ο τάφος του Αγίου Λουκά του Ιατρού και ποια ήταν τα τελευταία λόγια του

Ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός είναι μία μεγάλη άγια μορφή της Εκκλησίας, τόσο για την προσφορά του στη θρησκεία και τη διάδοση του Λόγου του Θεού όσο και για την τεράστια προσφορά του και παρακαταθήκη που άφησε στην ιατρική. Ο τάφος του βρίσκεται στη Συμφερούπολη της Κριμαίας, όπου καταφτάνουν πιστοί από όλο τον κόσμο για να προσκυνήσουν και να ζητήσουν τη βοήθεια του.

Ποια ήταν όμως τα τελευταία λόγια του Αγίου Λουκά και τι ήταν αυτό που τον απασχολούσε τις στιγμές εκείνες; «Παιδιά μου πολύ σας παρακαλώ, ντυθείτε με την πανοπλία που δίνει ο Θεός, για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τα τεχνάσματα του διαβόλου. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πονηρός είναι. Δεν έχουμε να παλέψουμε με ανθρώπους, αλλά με αρχές και εξουσίες, δηλαδή με τα πονηρά πνεύματα. Προσέξτε! Τον διάβολο δεν τον συμφέρει να δεχθεί κανείς την ύπαρξή του, να σκέφτεται και να αισθάνεται ότι είναι κοντά στον άνθρωπο.

Ένας κρυφός και άγνωστος εχθρός είναι πιο επικίνδυνος από έναν ορατό εχθρό. Ω πόσο μεγάλος και τρομερός είναι ο στρατός των δαιμόνων! Πόσο αμέτρητο είναι το μαύρο τους πλήθος! Αμετάβλητα, ακούραστα, μέρα και νύχτα, επιδιώκουν να σπρώξουν όλους εμάς που πιστεύουμε στο όνομα του Χριστού, να μας παρασύρουν στο δρόμο της απιστίας της κακίας και της ασέβειας. Αυτοί οι αόρατοι εχθροί του Θεού, έχουν βάλει ως μοναδικό τους σκοπό μέρα και νύχτα να επιδιώκουν την καταστροφή μας. Όμως μη φοβάστε, πάρτε δύναμη από το όνομα του Ιησού». Τα λόγια του ανήρτησε πρόσφατα στο διαδίκτυο η Ενορία Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πολιούχου Περάματος – Αττικής.

Θρησκεία και Ιατρική

Ο Άγιος Λουκάς είχε κατορθώσει με ένα θαυμαστό τρόπο να συνδυάσει τη θρησκεία και την ιατρική και να κατορθώσει να διαπρέψει και στα δύο βάζοντας,όμως, πάνω από όλα την αγάπη του για το Θεό. Συγκεκριμένα, το 1921 χειροτονήθηκε ιερέας και αργότερα (1923) Επίσκοπος Τασκένδης. Από τότε συνδύαζε ποιμαντικά και ιερατικά καθήκοντα. Παρέμεινε αρχίατρος του Γενικού Νοσοκομείου Τασκένδης, χειρουργούσε καθημερινά και παρέδιδε μαθήματα στην Ιατρική Σχολή, πάντα με το ράσο και το σταυρό του.

Από το 1922 και μέχρι την τελευταία του πνοή γνώρισε συλλήψεις, βασανιστήρια, εξορίες και κακουχίες. Φυλακίστηκε και εξορίστηκε συνολικά έντεκα χρόνια. Ωστόσο, σε όλο αυτό το διάστημα εξασκούσε την ιατρική βοηθώντας όσους είχαν ανάγκη

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button