ΔΙΔΑΧΕΣ

O ΘΕΟΣ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΦΟΡΜΗ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΝ! ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ! ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ… (ΦΩΤΟ)

«Διεθνής Επιτροπή θα τον στέψει στην Αγιά Σοφιά»

«Αν δεν ήταν η Ρωσία, θα μας κάνανε μεγάλο κακό οι εχθροί του Χριστού»

Ο Θεός θα επιτρέψει να μας χτυπήσουν οι Τούρκοι, μόνο και μόνο για να δοθεί η αφορμή επίθεσης των Ρώσων κατά της Τουρκίας!

Ο Μόδεστος ο Αγιορείτης μεταφέρει τον διάλογο που είχε με άγιο γέροντα στο Άγιον Όρος

 

1-lezanta

 

 

Ο γέροντας Μόδεστος, γεννήθηκε το 1930 και μόνασε επί 27 χρόνια στην Ιερά Σκήτη Αγίας Άννης στο Άγιον Όρος, ενώ επί 40 χρόνια είναι Ιεραπόστολος εν τω κόσμω, στην Ελλάδα μας, έπειτα από υπόδειξη φωτισμένου Αγιορείτη Ερημίτη Γρηγορίου…

Τις τελευταίες δεκαετίες είναι “σήμα κατατεθέν” μέσα και έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, ωφελώντας πολλές ψυχές, καθώς αυτό που πραγματικά λείπει είναι αυτό που κάνει: ιεραπόστολος μέσα στον σύγχρονο μπερδεμένο και γεμάτο προβλήματα κόσμο της πατρίδας μας!

Θα προσπαθήσουμε να τα καταγράψουμε τα κυριότερα από αυτά που λέει επιγραμματικά και απλά ο γέροντας, με την βεβαιότητα ότι θα ωφεληθούν πολλοί…

 

16-17-anoigma-2

 Νύχτα θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία

«Όποιος διαβάζει συνεχώς επί τρεις φορές την ημέρα τους Χαιρετισμούς της Παναγιάς, η Παναγιά θα του δώσει ό,τι της ζητήσει!

Έχουμε πάρα πολλά παραδείγματα και θαύματα!

Να μην βλασφημείτε ποτέ! Να το πείτε στα παιδιά! Γιατί θα ΄ρθει πρώτο ατύχημα με το αυτοκίνητο, δεύτερο ατύχημα, τρίτο και τέλος!

Να μην κάνετε σαρκική αμαρτία μέσα στο αυτοκίνητο! Θα έρθει αυτοκινητιστικό ατύχημα!

Με τρία πράγματα ο Διάβολος μας παίρνει στην Κόλαση: σαρκικά, αιρέσεις και μαγεία!

Νύχτα γεννήθηκε ο Χριστός, νύχτα Αναστήθηκε, νύχτα θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία.

Είδε κάποιος αυτούς που αυτοκτόνησαν να είναι κρεμασμένοι ανάποδα από τα πόδια σε ένα μέρος που μυρίζει ανυπόφορα! Αυτοί έκαναν φόνο (του εαυτού τους) χωρίς να μπορούν να μετανοήσουν οι ίδιοι, επειδή πέθαναν.

Για όσους δικούς μας κοιμήθηκαν, ελεημοσύνες, λαμπάδες, μνημόσυνα, σαρανταλείτουργα, συνέχεια. Δεν μπορεί κανείς να τους βοηθήσει εκεί, παρά μόνον εμείς, ζητώντας με έργα το έλεος του Θεού.

Η ελεημοσύνη σε βγάζει από την κόλαση. Δίνε, βοήθα, ελεημοσύνη. Η Παναγιά γονατιστή θα πέσει στα πόδια του Χριστού για τους ελεήμονες, για τους αμαρτωλούς ελεήμονες. Θα πάνε σε ανάπαυση. Θα γλιτώσουν την κόλαση.

Να κάνουμε υπομονή. Να μην απελπιζόμαστε ποτέ.

Να μετανοήσουμε και να Εξομολογούμαστε, γιατί στον άλλο κόσμο μετάνοια δεν υπάρχει. Και να Κοινωνούμε μία φορά τον μήνα οι παντρεμένοι, με αποχή από τα συζυγικά 3 μέρες πριν και 3 μέρες μετά τη Θεία Κοινωνία. Τα κορίτσια και οι χήρες, όταν δεν έχουν τα γυναικεία, να Κοινωνούν κάθε Κυριακή. Όλα αυτά τηρώντας την νερόβραστη νηστεία Τετάρτης και Παρασκευής.

Όταν Εκκλησιάζεσαι την Κυριακή παίρνεις 17.000 βαθμούς. Όταν Κοινωνάς 33.000. Όταν Εξομολογείσαι 70.000 βαθμούς!

Μόλις Εξομολογηθείς, ο Θεός σου χτίζει στον Παράδεισο πύργο με εκκλησία και καντήλα ακοίμητη! Έσβησε η καντήλα, ανεβαίνεις επάνω! Και το βρίσκεις έτοιμο!

Προορατικός Πνευματικός είναι ο πατήρ Αστέριος στον Άγιο Χρυσόστομο, πίσω από το Θεαγένειο Θεσσαλονίκης. Τετάρτη και Πέμπτη. Εκεί να πάτε. Κάτω πάλι, να πάτε στο Πέραμα, στον παπα-Γιάννη!

Να βαφτίζουμε παιδιά, αλλά πάντα ή μόνο αγόρια ή μόνο κορίτσια, μην τύχει τα βαφτιστήρια και σμίξουν από άγνοια σαν μεγαλώσουν και δεν πρέπει».

16-17-anoigma-3

Έρχεται η δόξα της Ελλάδας!

Ρώτησα, λέει πάντα ο γέροντας Μόδεστος, έναν Ερημίτη (Αγιορείτη μοναχό) “όταν θα πάρουμε την Πόλη θα είναι ο Βαρθολομαίος Πατριάρχης”; Και μου είπε όχι. Θα είναι άλλος…

Μεγάλη καταστροφή θα πάθει η Αμερική, η “Βαβυλών”!

Έρχεται η δόξα της Ελλάδας! Τρεις αυτοκρατορίες θα έχουμε: του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Βυζαντίου και του Αγίου Βασιλέως Ιωάννη! Αυτή που έρχεται!

Ο Θεός θα επιτρέψει να μας χτυπήσουν οι Τούρκοι, μόνο και μόνο για να δοθεί η αφορμή επίθεσης των Ρώσων κατά της Τουρκίας!

Η Αγία Γραφή τα λέει όλα όσα θα γίνουν με τον Πόλεμο και τους Ρώσους (Γωγ, Μαγώγ, Ρως…) που θα φτάσουν ως το Ισραήλ… Και στην Πόλη θα γίνει μεγάλος Πόλεμος και τότε θα φανερωθεί αστέρας και ουράνιο τόξο, στην άκρη του οποίου, ανάμεσα σε δύο κίονες θα βρίσκεται ο Ιωάννης! Διεθνής Επιτροπή θα πάει εκεί να τον παραλάβει και να τον στέψει στην Αγιά Σοφιά! Πρώτοι θα πιστέψουν οι Γερμανοί, θα βάλουν μετάνοια στον Ιωάννη και θα γίνουν Ορθόδοξοι! Ο Ρώσος όμως δεν θα πιστεύει και δεν θα βάζει μετάνοια. Τότε ο Μιχαήλ (Αρχάγγελος) που θα είναι δίπλα στον Βασιλιά Ιωάννη, θα του πει “πες τρεις φορές εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος” και τότε θα βουλιάξει μονομιάς όλος ο Ρωσικός Στόλος! Τότε ο Ρώσος θα πιστέψει και θα βάλει μετάνοια στον Άγιο Βασιλέα Ιωάννη! Η Κωνσταντινούπολη έτσι θα μας δοθεί. Τότε θα ανοίξουν οι θησαυροί της γης!

box

 Η τρίτη αυτοκρατορία με τον Ιωάννη (Βατάτζη)

«Αν δεν ήταν η Ρωσία, θα μας κάνανε μεγάλο κακό οι εχθροί του Χριστού.

Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος με τον οποίο έρχεται η Δόξα της Ελλάδος μας…

Οι δύο Αυτοκρατορίες της Ελλάδος… και η Τρίτη που έρχεται με τον Ιωάννη (Βατάτζη) ο οποίος θα διοικήσει την Οικουμένη!

Πρώτα θα πιστέψουν οι Γερμανοί και τελευταίοι οι Εβραίοι.

Ο Αντίχριστος θα έρθει μετά, όπως τα αναφέρει με τη σειρά ο Όσιος Ανδρέας ο δια Χριστόν σαλός στο σχετικό βιβλίο.

Αν επιστρέψει στην Ορθοδοξία Μασόνος, ο Θεός θα του δώσει μισθό Βασιλιά! Αν επιστρέψει Ιεχωβάς, Ευαγγελικός και άλλοι αιρετικοί, μισθό Στρατηγού ή Αξιωματικού!»

 Πού κοιμάται ο βασιλιάς;

Στη συνοικία Φατίχ της Κωνσταντινούπολης βρίσκεται το Γκιουλ τζαμί, το οποίο στεγάζεται στον πρώην βυζαντινό ναό της Αγίας Θεοδοσίας, τον οποίο οι Οθωμανοί μετέτρεψαν σε τέμενος μετά την Άλωση. Ήταν πολύ αγαπητή η Αγία Θεοδοσία στους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης, γι’ αυτό στις 29 Μαΐου κάθε χρόνο, ημερομηνία που γιορτάζεται η μνήμη της, είχαν τη συνήθεια να στολίζουν τον ναό με τριαντάφυλλα.

Οι Έλληνες της Πόλης, από την εποχή της Άλωσης μέχρι σήμερα, έχουν συνδέσει αυτό το τζαμί με τον τάφο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Λένε ότι σ’ ένα χορταριασμένο οικόπεδο εκεί κοντά υπάρχει ένα ανοιχτό μνήμα με μια πέτρα στο προσκέφαλό του, που πιθανόν ανήκει στον αυτοκράτορα. Επί αιώνες βλέπανε το καντήλι του μνήματος να καίει και δεν τολμούσαν να ρωτήσουν ποιοι το ανάβουν. Μερικοί λένε ότι ο ίδιος ο Μωάμεθ ο Πορθητής είχε δώσει τη διαταγή να μην σβήσει ποτέ η φλόγα του καντηλιού και τα έξοδα του λαδιού να πληρώνονται για πάντα από το δικό του θησαυροφυλάκιο.

Ο θρύλος με το Γκιουλ τζαμί δεν τελειώνει εδώ, απεναντίας, γίνεται συνεχώς και πιο συναρπαστικός. Στο προαύλιο του τζαμιού υπάρχει ένας τάφος κάποιου «Γκιουλ Μπαμπά», ο οποίος ανήκει σε μια άγια μορφή των μουσουλμάνων. Υπάρχουν πολλοί που συνδέουν κι αυτόν τον τάφο με τον τελευταίο αυτοκράτορα, ο οποίος όπως λένε μπορεί να θάφτηκε εκεί ακέφαλος, αφού το κεφάλι του με διαταγή του σουλτάνου εκτέθηκε για μερικές μέρες σε κοινή θέα επάνω σ’ έναν κίονα κοντά στην Αγία Σοφία. Αν αληθεύει ότι ο σουλτάνος έδωσε στους Έλληνες το σώμα του αυτοκράτορα για ταφή, το πιθανότερο είναι αυτοί να το έθαψαν στον χώρο του ναού της Αγίας Θεοδοσίας που γιόρταζε εκείνες τις ημέρες. Πώς όμως μπορεί να πιστοποιηθεί αυτό; Ποιος θα διανοείτο να ζητήσει το άνοιγμα του τάφου ενός μουσουλμάνου αγίου για να διερευνηθεί αν περιέχει έναν ακέφαλο βυζαντινό σκελετό;

Η σπουδαιότερη μαρτυρία που συνδέει το Γκιουλ τζαμί με την πιθανότητα να έχει ταφεί σ’ αυτό μια σημαντικότατη προσωπικότητα των Βυζαντινών, προέρχεται από τη αξιόλογη βυζαντινολόγο Μαρία Θεοχάρη, αδελφή του αείμνηστου ακαδημαϊκού Περικλή Θεοχάρη. Η επιστήμονας αυτή κατόρθωσε πριν από λίγα χρόνια να κατεβεί στο υπόγειο του Γκιουλ τζαμί, όπου έκπληκτη αντίκρισε με τα ίδια της τα μάτια έναν τάφο με την ελληνική επιγραφή: «Ενθάδε κείται ο 13ος Απόστολος».

Της επέτρεψαν να φτάσει εκεί επειδή ήταν καθηγήτρια σε ιταλικό πανεπιστήμιο και την πέρασαν για Ιταλίδα. Αμέσως αναρωτήθηκε σε ποιο σπουδαίο πρόσωπο ανήκει αυτός ο τάφος. Με δεδομένο ότι έτσι είχε χαρακτηριστεί πριν από πολλούς αιώνες και ο Μέγας Κωνσταντίνος, ποιος μεταγενέστερος δικαιούται έναν τόσο τιμητικό τίτλο;

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΜΑΚΕΛΕΙΟ”

πηγη makeleio.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button