ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο Βασιλικός της Παναγιάς

Της Βασιλικής Παπουτσάκη

Η προσφορά , το τάμα.. « Μελέτησα το βασιλικό όταν τον φύτεψα και τώρα τον πάω στη Χάρη της. Τον περιποιήθηκα όσο περισσότερο μπορούσα, τον κανάκευα σαν το κοπέλι, να είναι ο καλύτερος…να ευχαριστηθεί η Παναγία μας…»

Να είναι ο καλύτερος και η γυναίκα να επιβεβαιώσει τη νοικοκυροσύνη της ενώ παράλληλα να εκπληρώσει το τάμα της στην Παναγία.

Τις πρώτες μέρες του Δεκαπενταύγουστου , ένα από τα πιο όμορφα και μυρωδάτα έθιμα εξελίσσονται (ευτυχώς ακόμα) στις εκκλησίες που γιορτάζουν.

Μεγάλες γλάστρες με καταπράσινους βασιλικούς, χρώματα και αρώματα, συντροφεύουν την Παναγία στο μεγάλο ταξίδι.

Αν πάει κάποιος αυτές τις ημέρες στην εκκλησία της Παναγίας στις Αρχάνες Ν.Ηρακλείου θα δει το έθιμο σε όλη του τη διάσταση, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία μας.

ΠΗΓΗ greekpress.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button