ΔΙΑΦΟΡΑ

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη : Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών στην Πάτρα

Τάκης Θεοδωρικάκος: Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών στην Πάτρα

«Κανείς δεν γλιτώνει από τον νόμο» υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος έστειλε μήνυμα και για τις αυτοσχέδιες κόντρες στην παραλιακή: «Αυτή η πλάκα θα κοπεί, γιατί κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές»

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος αποκάλυψε πως υπάρχουν σοβαρά στοιχεία για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών από την υπόθεση της Πάτρας και ξεκαθάρισε πως κανείς δεν γλιτώνει από τον νόμο.

«Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία. Θα υπάρξει συνδυαστική ανάλυση με τις ιατροδικαστικές έρευνες και από τις περίπου 60 καταθέσεις που θα ληφθούν», είπε για την υπόθεση της Πάτρας ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ.

Στη συνέχεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε: «Κανείς δεν γλιτώνει από τον νόμο. Η έρευνα είναι πολυσύνθετη και εξονυχιστική και θα είναι απολύτως αποτελεσματική. Όποιοι εμπλέκονται δικαίως έχουν χάσει τον ύπνο τους, αν έχουν στοιχειώδη συνείδηση». Αναλυτικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε:

«Η υπόθεση είναι συγκλονιστική. Δεν το χωρά ανθρώπινο μυαλό αυτό το οποίο έχει συμβεί. Είναι μια ευκαιρία μέσα από αυτή τη τραγωδία, να αναδειχτούν δύο μηνύματα τα οποία ενδιαφέρουν σίγουρα όλους τους πολίτες: Έχουμε μία αστυνομία πολύ υψηλού επιπέδου, υπάρχουν βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούνται, υπάρχει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών με 400 εξειδικευμένα στελέχη που ερευνούν την υπόθεση. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι και σε αυτό το έγκλημα όπως και σε σειρά άλλων το τελευταίο διάστημα, τους τελευταίους μήνες θα μάθουμε όλη την αλήθεια και όποιος ή όποιοι είναι ένοχοι για οποιαδήποτε δολοφονική πράξη θα συρθούν στη δικαιοσύνη. Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία.

Η έρευνα είναι πολυσύνθετη, είναι εξονυχιστική και δεν πρέπει κανείς να αμφιβάλλει ότι θα είναι απολύτως αποτελεσματική. Όποιος οι οποίοι εμπλέκονται θεωρώ ότι δικαίως έχουν χάσει τον ύπνο τους. Υπό τη προϋπόθεση βέβαια ότι έχουν στοιχειώδη συνείδηση για ότι έχει συμβεί. Ας κρατήσουμε κάτι που είμαι βέβαιος ότι θα μείνει, οι πολίτες να εμπιστεύονται την αστυνομία, να εμπιστεύονται τις κρατικές αρχές και όλοι να γνωρίζουν κάτι, κάνεις δεν γλυτώνει από το νόμο. Είμαστε αποφασισμένοι γι αυτό το μήνυμα το κάνουμε πράξη σε όλα τα μέτωπα, όπως και σ’ αυτήν τη δύσκολη και τραγική υπόθεση».

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στις ειδικές επιχειρήσεις που κάνει η ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στις αυτοσχέδιες κόντρες στην παραλιακή.  Ειδικά επιχειρησιακά σχέδια κατά των παρανόμων

«Υλοποιούμε ειδικά επιχειρησιακά σχέδια τόσο στο κέντρο της Αθήνας, το έζησαν τις προηγούμενες ημέρες και βδομάδες οι πολίτες βλέποντας να εξελίσσονται ειδικές επιχειρήσεις που αφορούσαν παράνομους μετανάστες όπου εκατοντάδες από αυτούς οδηγήθηκαν σε κέντρα κράτησης γιατί δεν έχουν νομιμοποιητική βάση για να κυκλοφορούν ελεύθεροι, εμπόρους ναρκωτικών και άλλους παρανόμους. Η δουλειά αυτή συνεχίζεται με ειδικά σχέδια που αφορούν τις Δυτικές συνοικίες». Οι αυτοσχέδιοι αγώνες ταχύτητας και το σχέδιο της Αστυνομίας

«Η πολύ κακή μόδα που αναπτύσσεται αυτό το διάστημα, καθώς ανοίγει και ο καιρός με διάφορες αυτοσχέδιες κόντρες στην παραλιακή λεωφόρο, στη Βουλιαγμένης και σε άλλες περιοχές στο λεκανοπέδιο της Αττικής πρέπει να σταματήσει. Το Σάββατο βράδυ η Τροχαία αφαίρεσε 55 διπλώματα, το λέω για να το γνωρίζουν όλοι: Αυτή η πλάκα δεν θα επιτραπεί γιατί κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές. Δεν θα αφήσουμε να χαθεί ούτε μία ανθρώπινη ζωή από την τρέλα ορισμένων… Για τον «κύριο» με τη Lamborghini να το σκεφτεί καλά και να μην το ξανακάνει. Ο νόμος είναι νόμος και αφορά όλους ανεξάρτητα από τι πορτοφόλι κουβαλάνε και ποια είναι η οικονομική τους κατάσταση».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στις Γαλλικές προεδρικές εκλογές

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η αναμέτρηση θα είναι πολύ σκληρή. Δεν θεωρώ ότι η μάχη θα είναι εύκολη. Ασφαλώς ο κ. Μακρόν έχει το προβάδισμα, αλλά η μάχη επαναλαμβάνω θα είναι σκληρή. Υπογραμμίζω επιγραμματικά δύο σπουδαία μηνύματα. Το αποτέλεσμα μας ενδιαφέρει πολύ, όχι μόνο γιατί η Γαλλία είναι μια μεγάλη χώρα, αλλά γιατί η Ελλάδα έχει αναπτύξει σε πολύ ισχυρή στρατηγική συμμαχία τα πέντε χρόνια του Προέδρου Μακρόν. Υπογραμμίζω δύο σπουδαία μηνύματα της εκλογικής αναμέτρησης. Το πρώτο είναι ότι οι δυνάμεις των μεταρρυθμίσεων και της ευρωπαϊκής προοπτικής σε ολόκληρη την Ευρώπη οφείλουν να στηρίζουν τους πιο ευάλωτους κοινωνικά ανθρώπους, καθώς η Ευρώπη δοκιμάζεται από την ακρίβεια, από την ακρίβεια του ηλεκτρικού ρεύματος και από την ενεργειακή κρίση συνεπεία του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει μια πολύ σκληρή μάχη, είναι ένα μήνυμα που το έχουμε πάρει πολύ καλά, ως κυβέρνηση είμαστε δίπλα στους πολίτες, στηρίζουμε τους πιο ευάλωτους πολίτες. Η Ευρώπη οφείλει να δώσει από τα δισεκατομμύρια που υπάρχει περίσσευμα από το ταμείο ανάκαμψης και να στηρίξει για να μπορούν οι ευρωπαίοι πολίτες και ανάμεσα τους οι Έλληνες να πληρώνουν τους λογαριασμούς οι οποίοι έχουν εκτοξευτεί σε πάρα πολύ μεγάλο επίπεδο. Αν δεν το κάνουν σημειώνω την απόφαση του πρωθυπουργού ότι θα το πράξει και με εθνικούς πόρους. Είναι μια σπουδαία πρωτοβουλία».

πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button