ΔΙΑΦΟΡΑ

ΟΑΕΔ: Δείτε πότε ξεκινάει η νέα κοινωφελής εργασία στους δήμους

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΑΕΔ προγραμματίζει στις αρχές του καλοκαιριού να γίνει η επικείμενη έκδοση της προκήρυξης 25.000 θέσεων εργασίας σε 274 δήμους μέσω και του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για το 2018.

Ο προγραμματισμός που γίνεται,  θέλει τη δημιουργία τριών φάσεων των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας μέσω ΟΑΕΔ, έτσι ώστε να γίνει η καλύτερη και πιο δίκαιη αξιοποίηση των ανέργων.

Στόχος είναι να ξεκινήσει έως τον Ιούνιο της τρέχουσας χρονιάς, ενώ θα διατηρηθεί η οκτάμηνη διάρκεια των προγραμμάτων, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Επίσης θα διατηρηθεί και ίσως επεκταθεί το σκέλος της κατάρτισης και πιστοποίησης των ανέργων που θα συμμετέχουν στα συγκεκριμένα προγράμματα.

ΑΣξίζει να σημειωθεί πως σε σχέση με πέρυσι είναι αυξημένες οι θέσεις κατά 3,1%

Σύμφωνα με τα δημοσιοποιημένα στοιχεία του υπουργείου και του ΟΑΕΔ, το 2017 οι θέσεις στους διακόσιους εβδομήντα τέσσερις (274) δήμους ανήλθαν στις 24.251, ενώ για το έτος 2018 προβλέπονται 25.000 θέσεις. Η προκήρυξη θα εκδοθεί από τον ΟΑΕΔ και οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

πηγη newsbomb.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button