ΔΙΑΦΟΡΑ

ΟΑΕΔ: Πότε και Πως θα δοθεί το έξτρα δίμηνο επιδότησης σε 120.000 ανέργους

ΟΑΕΔ: Πότε και Πως θα δοθεί το έξτρα δίμηνο επιδότησης σε 120.000 ανέργους

Από τις αρχές Απριλίου ξεκινά να καταβάλλεται σε 120.000 ανέργους η έκτακτη ενίσχυση των 800 ευρώ που ισοδυναμεί με δυο επιπλέον μηνιαία επιδόματα ανεργίας συν την αναλογία του Δώρου Πάσχα.

Ακόμα 2 μήνες παράταση της επιδότησης

Σύμφωνα με ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας στην νέα ΠΝΠ που αναμένεται, οι άνεργοι των οποίων το δικαίωμα λήψης επιδόματος έληξε ή λήγει το πρώτο 3μηνο του 2020, δηλαδή από 1η Ιανουαρίου 2020 έως και 31 Μαρτίου 2020, θα λάβουν παράταση καταβολής της επιδότησης ανεργίας για 2 ακόμη μήνες.

Από το μέτρο ευνοούνται οι:

  • οι άνεργοι που λαμβάνουν την τακτική επιδότηση ανεργίας (399,25€ και για κάθε μέλος της οικογένειας προσαύξηση 10%) – Δικαιούνται συνολικά έκτακτη ενίσχυση 800€
  • οι μακροχρόνια άνεργοι που λαμβάνουν το ειδικό επίδομα (200€). Δικαιούνται συνολικά έκτακτη ενίσχυση 400€
  • οι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που λαμβάνουν το ειδικό βοήθημα (360€). Δικαιούνται συνολικά έκτακτη ενίσχυση 720€

Από το εν λόγω μέτρο καλύπτονται και οι εποχικοί εργαζόμενοι που επιδοτήθηκαν φέτος από τον ΟΑΕΔ και των οποίων η επιδότηση έληξε κατά κύριο λόγο τον Ιανουάριο. Υπενθυμίζεται πως τα εποχικά ξενοδοχεία μένουν κλειστά μέχρι την Πρωτομαγιά με κρατική εντολή.

Συνολικά οι άνεργοι θα λάβουν επιπλέον ως έκτακτη ενίσχυση και μετά την λήξη του δικαιώματός τους 56 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (25 ημέρες συν 3 αναλογία δώρου Πάσχα για κάθε μήνα) ως εξής:

  • Οι άνεργοι το δικαίωμα των οποίων έληξε από 1η Ιανουαρίου έως 31 Ιανουαρίου θα λάβουν εφάπαξ στις αρχές Απριλίου ολόκληρο το ποσό των 800 ευρώ
  • Οι άνεργοι το δικαίωμα των οποίων έληξε από 1η Φεβρουαρίου έως 29 Φεβρουαρίου θα λάβουν το ποσό των 800 ευρώ εφάπαξ ή σε δυο δόσεις εντός του Απριλίου ανάλογα την ημερομηνία λήξης του δικαιώματός τους. Όσων το δικαίωμα έληξε αρχές Φεβρουαρίου και δεδομένου ότι στις αρχές Απριλίου θα έχουν παρέλθει 2 μήνες από τότε, θα λάβουν ολόκληρο το 2μηνο αρχές Απρίλη.
  • Όσων το δικαίωμα έληξε, για παράδειγμα, προς τα τέλη Φεβρουαρίου θα λάβουν το ένα επίδομα αρχές Απρίλη (400 ευρώ) και το δεύτερο όποτε συμπληρώνεται το 2μηνο από τη λήξη του δικαιώματός τους, δηλαδή τέλη Απρίλη.

Σε εφαρμογή η πλατφόρμα αιτήσεων από τον ΟΑΕΔ

Αντίστοιχα οι άνεργοι το δικαίωμα των οποίων έληξε ή λήγει από 1η Μαρτίου έως 31 Μαρτίου θα λάβουν το ποσό των 800 ευρώ σε δυο δόσεις, η πρώτη εντός του Απριλίου και η δεύτερη εντός του Μαΐου.

Στον ΟΑΕΔ δουλεύουν πυρετωδώς για να είναι όλα έτοιμα ώστε να μπει αμέσως σε εφαρμογή το μέτρο, ενώ εξετάζεται κάθε δυνατότητα ανακούφισης που μπορεί να παρέχει ο Οργανισμός σε αυτή την δύσκολη συγκυρία. Ήδη έχουν ανακοινωθεί αναλυτικά οι υπηρεσίες που παρέχονται ηλεκτρονικά, η αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας που λήγουν στο χρονικό διάστημα από 18 Μαρτίου έως και 5 Απριλίου, ενώ έχει δοθεί και η δυνατότητα στους νέους ανέργους να υποβάλλουν όποτε επιθυμούν αίτηση στον ΟΑΕΔ και να επιδοτούνται από την 7η μέρα μετά την απόλυσή τους, ανεξάρτητα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης στην υπηρεσία.

πηγη goneis.info

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button