ΔΙΑΦΟΡΑ

Οικογενειακή τραγωδία στα Τρίκαλα: Πατέρας και κόρη πέθαναν μέσα σε λίγα 24ωρα

Διπλό χτύπημα για οικογένεια στα Τρίκαλα, καθώς μέσα σε λίγα 24ωρα πέθαναν πατέρας και κόρη. 

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι των Τρικάλων έπειτα από την ασύλληπτη τραγωδία που σημειώθηκε σε μια οικογένεια. Πατέρας και και κόρη έχασαν την ζωή τους παραμονές του Πάσχα με λίγα 24ωρα διαφορά.

Η 42χρονη εκπαιδευτικός  Βαΐτσα Τσιρέπα έφυγε από τη ζωή παραμονές του Πάσχα, στην Αθήνα, όπου ζούσε και εργαζόταν. Το βράδυ της Δευτέρας, κατέληξε και ο 70χρονος πατέρας της Ηρακλής Τσιρέπας, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Σημειώνεται ότι δεν είχε προλάβει να ενημερωθεί για τον θάνατο της κόρης του.

Πατέρας και κόρη κηδεύονται την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022 , στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό  Ναό  Αγίου Αθανασίου Μπάρας  Τρικάλων. Πηγή: trikalavoice.gr

ECDC: Έκτακτη ανακοίνωση για τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά – Πόσα έχουν καταγραφεί

Περίπου 190 περιπτώσεις σοβαρής ηπατίτιδας σε παιδιά έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Νόσων (ECDC).

Η έξαρση αναφέρθηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα αυτό τον μήνα και έχει ταυτοποιηθεί σε τουλάχιστον 12 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτή περιλαμβάνει περίπου 40 περιστατικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση/Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, δήλωσε  η επικεφαλής του ECDC Αντρέα Αμόν σε δημοσιογράφους σε διαδικτυακή ενημέρωση.

Το ECDC ερευνά τα περιστατικά αυτά παράλληλα με τις εθνικές αρχές και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Πάτρα: Νέες πληροφορίες για την ιατροδικαστική διερεύνηση των θανάτων της Ίριδας και της Μαλένας

Νέες πληροφορίες για την ιατροδικαστική έρευνα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, των νεκρών παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου–Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Αρμόδια πηγή ανέφερε στον ΑΝΤ1 πως η ιατροδικαστική έρευνα για τις αιτίες θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας ξεκινάει από την αρχή. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας ξεκινούν από την αρχή την ιατροδικαστική εξέταση, θέτοντας ουσιαστικά στο περιθώριο οποιαδήποτε ευρήματα καταγράφηκαν από τις προηγούμενες εκθέσεις που είχαν υπογράψει για την 3,5 ετών Μαλένα, η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, τον Ιούλιο του 2019, και για την 7 μηνών Ίριδα, η ιατροδικαστής Τσόλια, τον Μάρτιο του 2020. Τίθενται δηλαδή υπό άλλη οπτική και άλλη ανάλυση τα ευρήματα που ήδη υπάρχουν.

Τι σημαίνει ότι ξεκινάει από την αρχή η ιατροδικαστική έρευνα για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας. Ξεκινάει από την αρχή όλος ο εργαστηριακός, ο ιστολογικός και ο τοξικολογικός έλεγχος, ενώ θα γίνει και πλήρης νεκροτομική και εργαστηριακή μελέτη. Αρμόδια πηγή δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι χρειάζεται να δοθεί χρόνος στους ιατροδικαστές να εκτιμήσουν τα γεγονότα και να θέσουν την υπόθεση σε ασφαλή οδό συμπερασμάτων.

Επίσης οι ίδιοι οι ιατροδικαστές δεν προσδιορίζουν  το χρόνο διάρκειας για την ιατροδικαστική έρευνά τους, καθώς θεωρούν πως κάτι τέτοιο θα υπονόμευε την υπονόμευε.

Οι κύβοι παραφίνης ίσως κρύβουν το μυστικό για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Στις 20 Απριλίου 2022, οι δύο κορυφαίοι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας, παρέλαβαν επίσημα την Εισαγγελική εντολή για τη διερεύνηση των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας. H πρώτη κίνηση τους ήταν είναι η εκ νέου εξέταση των ευρημάτων των τοξικολογικών αναλύσεων, μετά τον θάνατο των δύο κοριτσιών, ενώ το ίδιο έγινε και με τις ιστολογικές εξετάσεις.

Όπως πρώτο έγραψε το enikos.gr, στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων έχουν μπει οι κύβοι παραφίνης που είχαν διατηρηθεί μετά τους θανάτους των παιδιών και περιέχουν τα κρίσιμα στοιχεία που ίσως δώσουν την λύση στο μυστήριο. Οι κύβοι παραφίνης δεν αποκλείεται μάλιστα να αποσταλούν και σε εργαστήρια του εξωτερικού, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Εάν δηλαδή τα εργαστήρια στην Ελλάδα δεν μπορέσουν να προχωρήσουν στην ανάλυση που απαιτείται.

Στο μικροσκόπιο των εργαστηριακών ελέγχων βρίσκονται όλες οι ουσίες και αναζητούνται κυρίως αυτές που θα μπορούσαν να αποδειχθούν θανατηφόρες με την χορήγησή τους. Να σημειωθεί ότι δεν αναζητούν μόνο την κεταμίνη, την ουσία που αποδείχθηκε ότι προκάλεσε τον θάνατο της 9χρονηςΤζωρτζίνας.

Εκτός από ουσίες όμως, στο στόχαστρο της έρευνας των ιατροδικαστών έχουν μπει και άλλοι τρόποι που θα μπορούσαν ίσως να προκαλέσουν τον θάνατο των δύο παιδιών. Αυτό θα προκύψει μόνο με την λεπτομερή και πολύ προσεκτική ανάλυση των στοιχείων, αλλά και με  την συνδυαστική ερμηνεία ευρημάτων από τους δύο ιατροδικαστές.

“Θα ήταν παρακινδυνευμένο να προσδιορίσουμε χρονικά την διάρκεια της έρευνας. Σίγουρα θα χρειαστούν αρκετές ημέρες, ίσως και εβδομάδες για να υπάρξει αποτέλεσμα, αλλά θα ήταν μεγάλο λάθος να δώσουμε από τώρα χρονικό προσδιορισμό”, ανέφεραν στο enikos.gr πηγές που παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση.

πηγη enikos.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button