ΘΑΥΜΑΤΑ

Όλοι στην Ρόδο μιλάνε για ένα θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ!

Επιμέλεια: Θανάσης Απόκοτος)

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε χθες στους πιστούς της Ιαλυσού η αναφορά που τους έκανε ο ιερέας της Ενορίας τους, ο παπα-Κωνσταντής Χατζημιχαήλ, ο οποίος, συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σ΄ ένα απίστευτο όσο και ανεξήγητο γεγονός, το οποίο είναι φυσικό κάποιοι να το αποδίδουν σε θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Τι συνέβη; Πριν μερικές ημέρες, και στα πλαίσια μιας γενικής ανακαίνισης που έχει πραγματοποιηθεί στο παρεκκλήσι του παλιού Κοιμητηρίου της Ιαλυσού, ζητήθηκε από μια αγιογράφο που διαμένει σε κάποια άλλη περιοχή της χώρας μας, (στα Τρίκαλα συγκεκριμένα), να αγιογραφήσει μια εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, το πρωτότυπο αντίγραφο της οποίας βρισκόταν στο προαναφερόμενο παρεκκλήσι, και που, όπως είναι γνωστό, μεταφέρθηκε στην εκκλησία της Ιαλυσού προκειμένου να προστατευτεί.

IALYSOS ARXAGGELOS 42 Η γυναίκα, δεν αρνήθηκε, μόνο που στη συνέχεια διαπίστωσε, με μεγάλη της λύπη, ότι δεν υπήρχε στην περιοχή της τόσο μεγάλος καμβάς (1,60Χ1,10) για να μπορέσει πάνω σ΄ αυτόν ν΄ αποτυπώσει την εικόνα του Μεγαλόχαρου.

Ο παπα-Κωνσταντής, λοιπόν, προσπάθησε να την καθησυχάσει λέγοντάς της να μην στεναχωριέται και πως θα έπρεπε να συνεχίσει να ψάχνει να βρει τον καμβά που χρειαζόταν! Εν ανάγκη, ας χρησιμοποιούσε δύο, προκειμένου στη συνέχεια να τους ενώσει!

Κάτι, όμως, για το οποίο είχε αντιρρήσεις η γυναίκα, καθώς, όπως υποστήριξε, ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο. Δηλαδή να ενωθούν κομμάτια καμβά! Μάλιστα τον προέτρεψε να βρει “στα σίγουρα” κάποιον άλλον τρόπο για να δημιουργηθεί προσκυνητάρι στο παρεκκλήσι!

Ωστόσο, δεν πέρασαν δύο-τρεις μέρες και η αγιογράφος από τα Τρίκαλα επικοινώνησε και πάλι με τον παπά της Ιαλυσού, φανερά συγκινημένη και με αναφιλητά προσπαθώντας να εξηγήσει στον παπά για ένα γεγονός που της συνέβη.

Ο παπα-Κωνσταντής στην αρχή είχε την αίσθηση ότι προσπαθούσε να του πει ότι δεν μπορεί να φτιάξει την εικόνα και άρχισε να της λέει να σταματήσει να κλαίει, πως δεν πειράζει και γενικά να μην στεναχωριέται!

Όμως, τελικά, η γυναίκα δεν του είπε αυτό! Του ανέφερε κάτι απίστευτο που συνέβη μπροστά στα μάτια της: Όταν ένωσε τα δύο κομμάτια του καμβά, αυτά κατά ένα περίεργο και ανεξήγητο τρόπο «κόλλησαν» από μόνα τους!

«Τρελάθηκε» λοιπόν, η γυναίκα μ΄ αυτό που της συνέβη, και φυσικά με κλάματα εξιστόρησε το περιστατικό που έζησε το οποίο, βέβαια, το χαρακτήρισε (και δικαιολογημένα άλλωστε) ως ένα «θαύμα»!

Όλα αυτά, λοιπόν, τα έκανε γνωστά χθες στο εκκλησίασμα ο παπα-Κωνστανταντής, ο οποίος μάλιστα ήταν τόσο πολύ συγκινημένος που δεν μπορούσε ούτε κι αυτός να μιλήσει μ΄ όλα αυτά που συνέβησαν.

Με την ευκαιρία, αξίζει να αναφερθεί ότι, το εκκλησάκι στο Νεκροταφείο έχει ήδη ανακαινιστεί και μάλιστα εκεί πρόκειται να τοποθετηθεί και η εικόνα που ζωγράφισε η γυναίκα πάνω στον «θεόσταλτο» καμβά, τον οποίο τελικά παρέλαβε η εκκλησιαστική επιτροπή την περασμένη Παρασκευή.

Επίσης, είναι σημαντικό το γεγονός ότι στη διάρκεια των εκ βάθρων ανακαινίσεων που έγιναν στο παρεκκλήσι, βρέθηκαν τα θεμέλια μιας παλιάς εκκλησίας με χρονολογία του 1852!

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, με αφορμή την μνήμη του Ταξιάρχου Μιχαήλ, η οποία τιμάτε στις 8 Νοεμβρίου θα λάβουν χώρα οι παρακάτω ακολουθίες στον Ιερό Ναό Ταξιάρχου Μιχαήλ (Παλαιό Κοιμητήριο Ιαλυσού) :

Την Παρασκευή 06 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 21.00 μ.μ θα τελεστεί μεσονυκτική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ταξιάρχου Μιχαήλ.
Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18.00 μ.μ θα τελεστούν τα Θυρανοίξια του ιερού Ναού, η πλύση της Αγίας Τραπέζης και ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ ΚΥΡΙΛΛΟΥ.
Την Κυριακή 08 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 07.00 π.μ θα τελεστεί Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία εις μνήμη του Ταξιάρχου Μιχαήλ.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιεράς Εικόνος του Αγίου με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Πεταλούδων και Ιαλυσού.
(Μετά το πέρας των Ιερών ακολουθιών θα προσφερθούν κεράσματα προσφορά του Συλλόγου Γυναικών Ιαλυσού)
Εκ της Εκκλησιαστικής Επιτροπής

πηγη topika-nea.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button