ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup – Δεν υπάρχει συμφωνία!

 

Βάλντις Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα να δεσμευτεί σοβαρά στις διαπραγματεύσεις – Το Eurogroup είναι σε ετοιμότητα να συγκληθεί ανά πάσα στιγμή – Ντάισελμπλουμ: O χρόνος τελειώνει, η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας

Χωρίς συμφωνία για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης το Eurogroup, στο Λουξεμβούργο.

Όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βλάντις Ντομπρόβσκις, δεν υπήρξε συμφωνία στη νέα συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Παράλληλα, κάλεσε την Ελλάδα να δεσμευτεί για σοβαρές διαπραγματεύσεις, ενώ υπογράμμισε πως το Eurogroup είναι σε ετοιμότητα να συγκληθεί ανά πάσα στιγμή.

Την ίδια ώρα, μετά το τέλος του Eurogroup, άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανέφεραν πως όχι μόνο δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά ούτε προοπτική συμφωνίας.

Πάντως, κύκλοι της ΕΚΤ φέρονται να διαψεύδουν τόσο το δημοσίευμα της Die Zeit για νέα πρόταση των Θεσμών προς την Ελλάδα, όσο και τις πληροφορίες περί πεντασέλιδης πρότασης του Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup.

Ντάισελμπλουμ: Δεν είναι ορατή ακόμη μια συμφωνία. Οι συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας ή εβδομάδων δεν τελεσφόρησαν. Ο χρόνος τελείώνει.

Στείλαμε έντονο σήμα στην Ελλάδα. Υπάρχει δυνατότητα να υπάρξει συμφωνία και η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας.

«Υπάρχει περιθώριο για συμφωνία αλλά πλέον την μπάλα την έχει η Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Χρειάζεται μια λύση αξιόπιστη για την Ευρωζώνη στο σύνολό της και για την Ελλάδα».

Μοσκοβισί: Περιμέναμε αντιπροτάσεις αλλά δεν ήρθαν σήμερα

Περιμέναμε αντιπροτάσεις αλλά δεν ήρθαν σήμερα, τόνισε από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβίσι, σημειώνοντας πως ο χρόνος που υπάρχει πια  για να αποφευχθούν τα χειρότερα είναι ελάχιστος.

πηγη protothema

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button