ΔΙΔΑΧΕΣ

«Ορθοί μεταλαβόντες των θείων, αγίων, αχράντων, αθανάτων, επουρανίων και ζωοποιών, φρικτών του Χριστού μυστηρίων, αξίως ευχαριστήσωμε τω Κυρίω»

8722

 

Αλήθεια, τι άλλο μπορείς να πεις από ένα καρδιακό «ευχαριστώ»;
Όμως το «ευχαριστώ» είναι τρόπος ζωής. Ολόκληρη η Θεία Λειτουργία λέγεται Ευχαριστία. Ο άνθρωπος από τη φύση του είναι ον ευχαριστιακό.

Η όρθια στάση δείχνει εγρήγορση. Ο διάκονος καλεί να ευχαριστήσουν όρθιοι τον Κύριο, όσοι από τους λειτουργημένους πιστούς αξιώθηκαν της θείας μεγαλήψεως των αγίων, αχράντων, αθανάτων, επουρανίων και ζωοποιών φρικτών μυστηρίων του Χριστού.

Ευχαριστηριακή εγρήγορση! Μην ξεχάσουμε το δώρο. Για να μην γίνει η ζωή μας ρουτίνα και η Λειτουργία συνήθεια. Τίποτα δεν είναι δεδομένο στην πορεία του κόσμου. Αυτή η μετάληψη, δεν είναι ίδια με καμία άλλη του χθες. Ούτε είναι σίγουρο πως θα λειτουργήσουμε και θα κοινωνήσουμε πάλι.

Γι’ αυτή τη μετάληψη, για την κάθε ξεχωριστή Λειτουργία, «αξίως ευχαριστήσωμεν των Κυρίω».

Από το βιβλίο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, έκδοση Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίας Τριάδος – Μετόχι Ι. Μονής Μαχαιρά. Τηλ. 00357-99607871

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button