ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΙΩΝ

Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης. Ο Άγιος των πτωχών και των πονεμένων.

Το 1957 μια κοπέλα από το Περιθώρι Δράμας, είχε πολλά προβλήματα με την μητέρα της που την πίεζε να παντρευτεί γρήγορα για να πάρουν σειρά οι αδελφές της. Αγανακτισμενη κάποια μέρα από τους καβγάδες, πήγε να συμβουλευτεί τον Γέροντα. Έφτασε σούρουπο. Ήταν τυχερή που βρήκε κοντά στον Γέροντα και τη μάνα Αργυρώ. Μόλις την είδε, τη ρώτησε: “Από που έρχεσαι εσύ”; Πάντα είχε κόσμο γύρω του και τότε ήδη ήταν μαζεμένοι πολλοί. Με τρόπο είπε το πρόβλημα της στη μάνα Αργυρώ για να την βοηθήσει να πλησιάσει το Γέροντα. Σε λίγο εκείνη έστειλε το κόσμο στο ξενώνα κι έμειναν έτσι οι τρεις τους.
Διηγήθηκε τότε τη δυσκολία που είχε με τη μητέρα της και περίμενε να δει τι θα την συμβούλευε ο Γέροντας. Τότε εκείνος της περιέγραψε το μελλοντικό της σύζυγο κι όλα του τα χαρίσματα: “θα είναι πολύ καλός” της είπε “και μη στεναχωριέσαι! Θα ‘ρθει σπίτι σας να σε ζητήσει. Είναι τόσο εργατικός, που να φανταστείς, μιλάει με τους άλλους και σκέφτεται το μεροκάματο. Θα ζήσεις καλά, μη φοβάσαι”.
Τελευταία της αποκάλυψε και κάτι άλλο. “Ο πατέρας του, να ξέρεις, δεν είναι ορθόδοξος, αλλά αυτό δε σε πειράζει, ούτε θα σε πιέσει, ούτε τίποτε θα σου πει”.
Πράγματι, όταν αρραβωνιάστηκε και πήγε στα πεθερικά της, ο αρραβωνιαστικός της της είπε:”Μην περιμένεις άλλο δώρο από τον πατέρα μου, γιατί είναι ευαγγελικός” και της έδωσε μια Καινή Διαθήκη. Τότε έφυγε η γη κάτω από τα πόδια της, πάγωσε και θυμήθηκε τα λόγια του ευλογημένου Γέροντα, που τα ήξερε όλα και της τα είχε φανερώσει.
Όταν έφευγε από το μοναστήρι, την αγκάλιασε με πατρική στοργή και περισσή αγάπη, την πήγε μέχρι την πόρτα και της είπε: Μόνο σε παρακαλώ, θέλω να παντρευτείς γρήγορα”. Όταν θα έφευγε, προσπάθησε να του δώσει κάτι από τις οικονομίες της, αλλά εκείνος με αγάπη της είπε:”Δεν θέλει ο καλόγερος λεφτά, παιδί μου. Κράτησε τα να κάνεις την προίκα σου”.

Απόσπασμα από το Νέο βιβλίο “Ο Όσιος Γεώργιος της Δράμας ~ Ο Άγιος των πτωχών και των πονεμένων” της Ιεράς Μονής Αναλήψεως του Σωτήρος Ταξιάρχες (Σίψα).

Οι φιλάγιοι αναγνώστες μπορούν να το προμηθευτούν από την Ιερά Μονή (τηλέφωνο : 2521045023) και από το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας (τηλέφωνο : 2521303736).

πηγη agiospatrokosmas.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button