ΔΙΑΦΟΡΑ

Όταν ο Βαγγέλης Παπαθανασίου βοηθούσε οικονομικά τον Κώστα Χατζηχρήστο! Τι λέει η σύζυγος του μεγάλου κωμικού…

Η είδηση θανάτου του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, βύθισε στη θλίψη την παγκόσμια μουσική κοινότητα και όχι μόνο. Γιατί ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, εκτός από μεγάλος μουσικός υπήρξε και μεγάλος άνθρωπος. Για τους περισσότερους είναι άγνωστη η παρακάτω ιστορία, μιας και αυτή ανάγεται 20 και πλέον χρόνια πίσω. Όταν ήταν εν ζωή ο θρυλικός “Ζήκος”, Κώστας Χατζηχρήστος.

Ο μεγάλος κωμικός του Ελληνικού κινηματογράφου Κώστας Χατζηχρήστος, έφυγε από τη ζωή στις 3 Οκτωβρίου 2001, χτυπημένος από την επάρατη νόσο. Για μεγάλο χρονικό διάστημα μπαινοβγαινε στο Ιατρικό Κέντρο, αφού η υγεία του είχε κλονιστεί. Κυρίως όμως κλονίστηκε, όταν έχασε το θέατρό του από την τότε εξαρχεία του Παναγίου Τάφου, όπου ανήκει το κτήριο. Οι λογαριασμοί για τον μεγάλο μας κωμικό ήταν θηλιά στο λαιμό του και καθημερινά πάλευε να αντιμετωπίσει τις οικονομικές δυσχέρειες.

Την εποχή εκείνη έμενε μαζί με την σύζυγό του Βούλα, σε ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου “Στάδιον” κοντά στο Καλλιμάρμαρο. Στο πλευρό ένας εκ των οποίων του στάθηκε ως αδερφός και πατέρας, ήταν ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου ο οποίος του είχε παραχωρίσει εντελώς δωρεάν διαμέρισμα στο Παγκράτι για να μένει.

Η σύζυγος του μεγάλου κωμικού, με το άκουσμα της είδησης του θανάτου του Βαγγέλη Παπαθανασίου, ως φόρο τιμής θέλησε να μιλήσει στο RespectNews για την φιλία των δύο ανδρών όπως εκείνη την έζησε από πολύ κοντά. “Θυμάμαι τότε μέναμε με τον Κωστή στο ξενοδοχείο “Στάδιον”.

Από την εκδήλωση του Βαγγέλη Παπαθανασίου στον ΔΙΟΝΥΣΟ. Διακρίνεται η Δέσπω Διαμαντίδου

Ο Βαγγέλης γνώριζε για την δυσχερή οικονομική κατάσταση που είχαμε περιέλθει, καθώς ο Κώστας τότε είχε καρκίνο και τα έξοδα ήταν τρομακτικά για εμάς. Ήρθε λοιπόν με την ιδιαιτέρα του, την Φούλη, μας βρήκε και πήγαμε φάγαμε όλοι μαζί σε ένα ταβερνάκι κοντά στο ξενοδοχείο.

Μας είπε λοιπόν να βρούμε ένα διαμέρισμα μεγάλο στο Παγκράτι και θα το πληρώνει ο ίδιος. Όπως και έγινε”. Η Βούλα Χατζηχρήστου με πόνο ψυχής για τον χαμό του Βαγγέλη Παπαθανασίου, προσπαθεί να θυμηθεί εκείνες τις στιγμές.

“Και όχι μόνο πλήρωνε το διαμέρισμα αλλά έδινε στα χέρια του Κώστα και 200.000 δραχμές  κάθε μήνα για τα έξοδα. Τον λάτρευε τον Κώστα. Προς το καλοκαίρι μάλιστα του 2001 παρέθεσε και γεύμα στο ρεστοράντ “Διόνυσος” που βρίσκεται απέναντι από την Ακρόπολη για να τιμήσει τον Κώστα.

Ο Κώστας μέχρι την τελευταία στιγμή, δεν ξέχασε ποτέ τον Βαγγέλη και πάντα τον μνημόνευε” λέει σκουπίζοντας τα δάκρυά της η Βούλα Χατζηχρήστου.
Τώρα οι δυό τους θα κάνουν παρέα στον ουρανό!!!

πηγη respectnews.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button