ΔΙΑΦΟΡΑ

”Πάγωσε” το Πανελλήνιο: Κρεμασμένο βρέθηκε 12χρονο παιδί, αθλητής του Παγκράτιου-Εξετάζουν αν οφείλεται σε παιχνίδι του TikTok

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση της αυτοκτονίας ενός 12χρονου αγοριού από τα Κάτω Πατήσια, το οποίο έβαλε τραγικό τέλος στη ζωή του το βράδυ της Παρασκευής.

Το παιδί βρήκαν απαγχονισμένο στο δωμάτιο του οι γονείς του, οι οποίοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ωστόσο ήταν αργά. Το περιστατικό διερευνά η αστυνομία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της οικογένειας, το παιδί φέρεται να συμμετείχε στο «Blackout Challenge», ένα φονικό παιχνίδι της πλατφόρμας TikTok.

Το «Blackout Challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης» είναι μια δοκιμασία στην οποία υποβάλλονται έφηβοι από όλο τον κόσμο προκαλώντας ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια να ανεβάσουν το βίντεο στο TikTok.

Ωστόσο, πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη διαδικασία καθώς αρκετοί νέοι έχουν χάσει τη ζωή τους. Η είδηση σκόρπισε θλίψη και στο χώρο του Παγκράτιου μιας και ο 12χρονος ήταν αθλητής. Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο θα συμμετείχε σε πανελλήνιους αγώνες στο Λουτράκι οι οποίο διεξήχθησαν σε κλίμα πένθους εξαιτίας του τραγικού συμβάντος.

Κολωνός: Μυστήριο με την αυτοκτονία του παιδιού – Τι είναι το «Blackout Challenge» του TikTok και γιατί εξετάζεται από την ΕΛΑΣ

Μυστήριο καλύπτει το θάνατο παιδιού 14 ετών, την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή του Κολωνού. Το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο στο δωμάτιό του από τη μητέρα του και οι Αρχές που μιλούν για αυτοκτονία προσπαθούν να κατανοήσουν την αιτία που οδήγησε το αγόρι στο να βάλει τέλος στη ζωή του. Η ΕΛ.ΑΣ ερευνά όλα τα ενδεχόμενα μεταξύ αυτών και την πιθανότητα ο θάνατος του να σχετίζεται με το επικίνδυνο παιχνίδι «Blackout Challenge» που λαμβάνει χώρα στο Tik Tok καλώντας τους συμμετέχοντες να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους.

Οι αρχές έχουν κατάσχει το laptop του παιδιού για έρευνα διευκρινίζοντας πως δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής κάποιος συσχετισμός αλλά και πως στη χώρα μας δεν υπάρχει καμία τέτοια αναφορά ή καταγγελία για τραυματισμό ή θάνατο από το εν λόγω παιχνίδι ή κάποιο άλλο διαδικτυακό. Το παιδί έμενε με τη μητέρα και τον αδερφό του, καθώς οι γονείς του ήταν σε διάσταση.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ, ο Αλέξανδρος Κανδρής δημοσιογράφος του Λουτράκι365 που ανέδειξε το θέμα το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή και έγινε γνωστό όταν οι γονείς του ειδοποίησαν ότι ο αδερφός του δεν θα λάβει μέρος στους προγραμματισμένους αγώνες για το περασμένο Σάββατο αγώνες παγκρατίου, στο Λουτράκι. Και το ίδιο το παιδί ήταν αθλητής του παγκρατίου, σωματώδες και γεροδεμένο για την ηλικία του γεγονός που κάνει τις αρχές να μην θεωρούν πιθανή την εκδοχή να έχει πέσει θύμα bullying. Πηγη

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button