ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Παγωτό Nutellas της στιγμής με 2 υλικά!

1820

Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους για να απολαύσετε ένα υπέροχο παγωτό. Παγωτό με Νουτέλα ή μερέντα, έτοιμο με 2 κινήσεις και … υπομονή μέχρι να παγώσει…

Υλικά συνταγής

  • 600 ml κρέμα γάλακτος [*]
  • 400 γρ. Nutella ή Μερέντα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22 – 24 εκ. [ανάλογα πόσο λεπτό θέλετε το παγωτό σας]  ή ένα αντίστοιχο κοινό ταψί και το καλύπτετε καλά με χαρτί ψησίματος ή μεμβράνη. Φροντίστε να προεξέχει περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα.
  2. Εν τω μεταξύ ρίχνετε στο κάδο του μίξερ τη κρέμα γάλακτος και τη νουτέλα ή μερέντα και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και έχετε ένα σοκολατένιο κρεμώδες μείγμα.
  3. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, το ανακινείτε να ισιώσει η επιφάνεια και το βάζετε στη κατάψυξη για 4-5 ώρες ή μέχρι να παγώσει τελείως. Ξεφορμάρετε το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. Προαιρετικά πασπαλίστε το με τριμμένα μπισκότα ή ινδοκάρυδο ή σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας ή γλυκό κουταλιού αρεσκείας σας ή αφήστε το σκέτο ως έχει και απολαύστε το.

[*] Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος πλήρη με 36% λιπαρά για πλούσια υφή και γεύση ή και light με λίγα λιπαρά για πιο ελαφριά γεύση.

 

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button