ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πανδαισία κέϊκ

Ένα πεντανόστιμο κέϊκ που λέγεται μαγικό γιατί χωρίζεται από μόνο του σε τρία διαφορετικά στρώματα. Μια πολύ εύκολη συνταγή με λίγα υλικά για ένα υπέροχο, πρωτότυπο και ιδιαίτερο κέϊκ. Δοκιμάστε το …

Υλικά συνταγής

  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, χωριστά κρόκοι-ασπράδια
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 115 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 ml χλιαρό γάλα
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ.
  2. Βάζετε τα ασπράδια με μπολ και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να γίνουν μια πηχτή μαρέγκα και την αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε άλλο μπολ βάζετε τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα σχεδόν “άσπρο” αφράτο μείγμα. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας και το χτυπάτε 1-2 λ.
  4. Ρίχνετε σταδιακά και το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Ρίχνετε σταδιακά και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα ομογενοποιηθούν. Αφήνετε το μίξερ.
  5. Προσθέτετε στο μπολ με το μείγμα κρόκων, τη μαρέγκα σταδιακά, 1/3 της ποσότητας τη φορά, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ έως 50-60 λ ή μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω.  Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει σημαντικά ανάλογα με το φούρνο, γι αυτό ελέγξτε το στα 35 λεπτά για να δείτε πόσο υγρή είναι η κρέμα μέσα και αναλόγως συνεχίζετε το ψήσιμο. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

magic-cake-1-21 (1)

Πηγή

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button