ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πανεύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
  • 3 αυγά χτυπημενα
  • 3 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 1 φλ. γάλα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή πιπέρι καγιέν [προεραιτικά]
  • 50 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • ελαιόλαδο για την επάλειψη του ταψιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C βαθμούς.
  2. Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ τα κολοκυθάκια, τα αυγά,  τα δύο φλυτζάνια τυρί, το λάδι, το γάλα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.  Σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ένας μαλακός χυλός.
  3. Αλείφουμε ένα  ταψάκι με λίγο λάδι και στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα. Ρίχνουμε από πάνω  το υπόλοιπο τυρί, από πάνω τα κομματάκια βουτύρου και ψήνουμε για 55 λεπτά περίπου, μέχρι η πίτα ψηθεί βαθιά. Αν χρειαστεί το σκεπάζουμε με λίγο αλουμινόχαρτο στην μέση του ψησίματος.

2011510192012_omelette

 

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button