ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πανεύκολη τυρόπιτα με μπέϊκον της στιγμής!

 

Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, με μπέϊκον, τυρί τσένταρ και τραγανό φύλλο σφολιάτας. Τόσο απλή, τόσο εύκολη στη παρασκευή της, τόσο λαχταριστή και νόστιμη στη γεύση της.

Υλικά συνταγής

  • 4 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. μπέϊκον κομμένο σε κύβους του 1 εκ.
  • 230 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • αλάτι πιπέρι
  • λίγο βούτυρο για άλειμμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα ή ταψάκι 22 εκ. περίπου και στρώνετε καλά στη βάση και στα τοιχώματα το φύλλο σφολιάτας. Κόβετε προσεκτικά με ένα μαχαιράκι το φύλλο που προεξέχει περιμετρικά πάνω από τα τοιχώματα.
  2. Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά και τα χτυπάτε καλά. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το τυρί τσένταρ, τα κυβάκια μπέϊκον, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  3. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από βάση σφολιάτας, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λ περίπου μέχρι να ψηθεί το φύλλο και ροδοκοκκινίσει η γέμιση. Βγάζετε τη τυρόπιτα από το φούρνο,  την αφήνετε να “σταθεί” για 5 λ, κόβετε κομμάτια και τη σερβίρετε ζεστή.

 

φούρνου συνταγές πίτες ορεκτικά μεζέδες κυρίως πιάτο κις με τυριά εύκολη για αρχάριους

 

 

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button