ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πανεύκολο κέϊκ βανίλιας

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα εύγευστο κέϊκ βανίλιας για να απολαύσετε ένα αφράτο κέικ γρήγορα και εύκολα.

Υλικά συνταγής

  • 180 γρ. βούτυρο μισολιωμένο
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 μπαστουνάκι βανίλιας [*]
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέϊκ 10×28 εκ. ή ένα στρογγυλό ταψάκι 24 εκ. περίπου.
  2. Βάζετε σε ένα μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά, ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Σχίζετε κάθετα τη βανίλια και με τη λάμα του μαχαιριού αφαιρείτε τον καρπό της και τον ρίχνετε στο μείγμα.
  3. Προσθέτετε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα ή το ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ περίπου. Κάνετε το πείραμα με καλαμάκι στο κέντρο του κέϊκ και αν βγει στεγνό το βγάζετε διαφορετικά το ψήνετε λίγο ακόμα.
  4. Όταν είναι έτοιμο το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε 15 λ στο ταψί να “ξεκουραστεί”. Το ξεφορμάρετε σε πιατέλα και μόλις κρυώσει καλά το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

[*] Αν δεν έχετε στο σπίτι μπαστουνάκι βανίλιας αντικαταστήστε το με 2 καψουλίτσες βανίλιας.

 

45-very-vanilla-cake (1)

 

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button