ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πανεύκολο τιραμισού έτοιμο σε 15 λεπτά!

 

1897

Υλικά συνταγής

  • Για τη κρέμα τιραμισού:
  • 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • Για το μείγμα Καφέ / Σαβαγιάρ:
  • 2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
  • 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 50 ml ζεστό νερό
  • 6 μπισκότα σαβαγιάρ
  • κακάο σε σκόνη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το σιρόπι καφέ: Βάζετε σε κούπα το ζεστό νερό, τη ζάχαρη και το στιγμιαίο καφέ και τα χτυπάτε καλά με το μηχανάκι του φραπέ. Βάζετε σε μπισκότα σαβαγιάρ σε ένα μικρό ταψάκι, το ένα δίπλα στο άλλο και τα περιχύνετε με το καφέ.
  2. Για τη κρέμα τιραμισού: Χτυπάτε σε μπολ, με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί και την αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε άλλο μπολ βάζετε το τυρί μασκαρπόνε και το χτυπάτε με το μίξερ ή το ανακατεύετε ζωηρά για λιγότερο από 1 λ απλώς μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε μέσα στο μασκαρπόνε τη σαντιγί και ανακατεύετε με σπάτουλα, απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω μέχρι επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε μια αφράτη κρέμα.
  4. Στρώνετε σε 2 ποτήρια, σε 3 στρώσεις περίπου, εναλλάξ τα μπισκότα με το καφέ και τη κρέμα τιραμισού. Βάλτε τα ποτήρια στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 2 περίπου ώρες. Πασπαλίστε με σκόνη κακάο και σερβίρετε. Προαιρετικά γαρνίρετε με φλούδα λευκής σοκολάτας.

 

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button