ΔΙΑΦΟΡΑ

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στη Σόφια για τον Αγιο Σεραφείμ Σομπόλεφ (ΦΩΤΟΣ)

Σε κλίμα κατάνυξης και με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Σεραφείμ Σομπόλεφ του οποίου η αγιοκατάταξη έγινε πριν από μερικές ημέρες.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικός Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στη Σόφια, προεξάρχοντος του Πατριάρχη Νεοφύτου.

Συλλειτούργησαν Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Βουλγαρίας αλλά και Ρώσοι Επίσκοποι που βρίσκονται από χθες στη γειτονική μας χώρα. Της αντιπροσωπείας ηγείται ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων. Μάλιστα, παρέδωσε στον Πατριάρχη της Βουλγαρίας μια Εικόνα του Αγίου Σεραφείμ την οποία δώρισε ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.

Χθες το βράδυ, μετά τον πανηγυρικό Εσπερινό τελέστηκε μεγάλη Λιτανεία στους δρόμους της βουλγαρικής πρωτεύουσας.

Πληροφορίες-φωτογραφίες: Πατριαρχείο Βουλγαρίας

2602sok.jpg

2602sok1.jpg

2602sok2.jpg

2602sok3.jpg

2602sok4.jpg

2602sok5.jpg

2602sok6.jpg

2602sok7.jpg

2602sok8.jpg

πηγη ekklisiaonline.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button