ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Παραδοσιακά κόλλυβα-Συνταγή από το Άγιο Όρος

Αγιορείτικες συνταγές

Μία απλή συνταγή από το Άγιο Όρος για να φτιάξετε κόλλυβα.

Υλικά:

  • 1/2 κιλό σιτάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας καρυδόψιχα τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας σπόρους από ρόδι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά
  • άχνη ζάχαρη και κανέλα για την επικάλυψη
Εκτέλεση:

Βράζουμε το σιτάρι τόσο ώστε να μη χυλώσει. Το σουρώνουμε και το απλώνουμε σε καθαρή πετσέτα για να τραβήξει το νερό του.

Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά (εκτός από την άχνη ζάχαρη) και ανακατεύουμε. Τα απλώνουμε σε πιατέλα και τα πιέζουμε από πάνω με μια λαδόκολλα. Τα καλύπτουμε με άχνη ζάχαρη.

Αν τα κόλλυβα είναι για μνημόσυνο ή τρισάγιο, σχηματίζουμε στην επιφάνεια έναν σταυρό με κανέλα ή αμύγδαλο ή σπόρους από ρόδι. Αν είναι για εορταζόμενο άγιο, σχηματίζουμε τη μορφή του αγίου με κανέλα ή φυσικά χρώματα.

πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close