ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Παραδοσιακή Συνταγή Της Γιαγιάς Για Αρωματικά Και Ζουμερά Μελομακάρονα

Μελομακάρονα: Τα Χριστούγεννα είναι σχεδόν εδώ. Πολλοί έχουν αρχίσει ήδη τις προετοιμασίες για να τα υποδεχτούν στο σπίτι τους. Τα μελομακάρονα είναι το γλύκισμα των Χριστουγέννων και δεν μπορεί να λείπει από κανένα σπίτι. Παρακάτω σας έχουμε μια συνταγή για να μπορέσετε να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά μελομακάρονα. Θα ξετρελάνετε συγγενείς και φίλους.

Μελομακάρονα: Τα Υλικά που θα χρειαστούμε για 80-90 κομμάτια:

  • 2 κουταλιές κανέλα
  • 3 κούπες λάδι ελαφρύ
  • 1 φλυτζανάκι κονιάκ
  • Ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια και από 1/2 λεμόνι
  • 1 κούπα χυμό (από 1 λεμόνι+πορτοκάλι το υπόλοιπο)
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γαρίφαλο
  • 1 μπεικιν ποουντερ
  • Αλεύρι περίπου 1 και 1/2 κιλό

Τι θα χρειαστούμε για το σιρόπι:

  • 3 ποτήρια νερό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι μέλι
  • 6-7 γαριφαλα
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 1 φλούδα από πορτοκάλι

Εκτέλεση της συνταγής:

Ζυμώστε για λίγο ίσα ίσα μέχρι να δείτε πως το μείγμα σας έχει σταθερή μορφή. Αν σας βγάλει στο μπολάκι που ζυμώνετε λάδι η ζύμη μην πανικοβληθείτε. Όλες οι ζύμες βγάζουν λάδι.

Μην δοκιμάσετε να φτιάξετε την ζύμη με μίξερ.

Ψήνουμε ψηλά στο φούρνο στους 150 αέρα για 30-35 λεπτά και τα σιροπιάζουμε καυτά στο κρύο σιρόπι.
Πασπαλίζουμε με μεγάλη ποσότητα καρυδιών και τα μελώνουμε.

Με τα μελομακάρονα αυτά θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Το γλύκισμα αυτό είναι το δικό μας δώρο για εσάς και τους αγαπημένους σας. Καλές γιορτές.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button