ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά

Περίπου 50 κουλουράκια

  1. 2 φλ. ζάχαρη
  2. 4 αβγά
  3. 250 γρ. βούτυρο
  4. 1/2 φλ. γάλα
  5. 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  6. ξύσμα πορτοκαλιού
  7. 1 κιλό αλεύρι (ίσως πάρει λίγο παραπάνω)
  8. 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  9. 2 βανίλιες
  10. 1/2 κ.γ. σόδα
  11. 1/2 κ.γ. αλάτι

    Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά.

Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα. Θα μοιάζει σα να έκοψε λίγο, αλλά δεν αγχωνόμαστε, θα ισιώσει με το που θα βάλουμε το αλεύρι.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.

Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και αν θέλουμε σε αυτή τη φάση τα περνάμε με το αυγό ή το γάλα ή ό,τι έχουμε επιλέξει). Τα ψήνουμε στους 180° για 10′ -20′, ανάλογα με το μέγεθος.

πηγη cookpad.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button