ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πατάτες στο φούρνο, γεμιστές με τυρί & μπέϊκον με 3 μόνο υλικά

2021

 

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο ορεκτικό ή συνοδευτικό με το κυρίως γεύμα σας. Υπέροχες πατάτες στο φούρνο, γεμιστές με τυρί κρέμα και μπέϊκον με μόνο 3 υλικά.

Υλικά συνταγής

  • 4 μέτριες πατάτες
  • 8 φέτες μπέϊκον σε μικρά κομματάκια
  • 8 κ.σ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia ή Μασκαρπόνε

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε καλά τις πατάτες μαζί με τη φλούδα τους. Τις βράζετε σε κοχλαστό, αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς για να μπορέσετε να τις πιάσετε.
  2. Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα κομματάκια μπέϊκον [χωρίς να βάλετε λιπαρή ουσία] μέχρι γίνουν τραγανά. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να “τραβήξει” το επιπλέον λίπος του.
  3. Σε μπολ χτυπάτε δυνατά με πηρούνι το τυρί κρέμα να αφρατέψει. Προσθέτετε και το μπέϊκον και ανακατεύετε.
  4. Κόβετε τις πατάτες, ζεστές ακόμα, στη μέση οριζόντια. “Σκάβετε” λίγο τη ψίχα πατάτας στο κέντρο και τις γεμίζετε ισομερώς με το μείγμα τυριού-μπέϊκον και τις τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
  5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λ περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. [Προαιρετικά για γυαλιστερή επιφάνεια ρίξτε λίγο ελαιόλαδο πάνω από το τυρί πριν ψήσετε τις πατάτες].

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button